Rørende gjensyn
Rørende gjensyn
2 september 2018
Høsten 2002 reiste "Tore på sporet" til Manila for å besøke legendariske Rachel Trovi.

Av Roger Dahl

Se programinnslaget

Jeg kjente på stolthet og glede da jeg fikk se innslaget fra "Tore på sporet" igjen, nesten 16 år etter at det ble sendt første gang. Både over Manilaforeningen på Fosen som vi møter i programmet, som samlet inn penger, og som jeg er blitt fortalt fremdeles driver med det i dag, mange år senere. Men også over Rachel Trovi, som fikk en ny start i sitt liv. Et liv som ikke lenger skulle handle bare om å se tilbake, kjenne på sorgen og savnet over en elsket ektemann, som døde så alt for tidlig.

Men om å være til velsigne for dem som trenger det aller mest, de fattige og hjelpeløse i Manilas fattigkvarter. Arbeidet Rachel startet etter sitt første besøk til Manila i 1988 går videre i beste velgående selv om Rachel ikke lenger har hele og krefter til å være i spissen for det.

Organisasjonen Ma'Ma Children's center står for virksomheten, og har nylig gitt ut boka "Vandring blant de fattigste", ført i pennen av Solveig Berit Gudmundsen, som ikke bare tar leserne med tilbake til Rachels kall og pionerårene, men også oppsummerer arven etter Rachel, som vil bli ført videre. Boka kan bestilles fra Ma'Ma Childrens nettside

Rachel Trovi er fra Rørvik i Trøndelag, var gift med pastor Fritz Trovi, bor i Langesund og er med i Langesund Baptistmenighet. Hun fikk for en del år siden Kongens Fortjenstmedalje i gull for sin innsats i Manila. 

Vi har tidligere linket til andre baptistprogram på NRKs nettsider.

 

Relaterte lenker

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 68
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone