Rørende gjensyn
Rørende gjensyn
2 september 2018
Høsten 2002 reiste "Tore på sporet" til Manila for å besøke legendariske Rachel Trovi.

Av Roger Dahl

Se programinnslaget

Jeg kjente på stolthet og glede da jeg fikk se innslaget fra "Tore på sporet" igjen, nesten 16 år etter at det ble sendt første gang. Både over Manilaforeningen på Fosen som vi møter i programmet, som samlet inn penger, og som jeg er blitt fortalt fremdeles driver med det i dag, mange år senere. Men også over Rachel Trovi, som fikk en ny start i sitt liv. Et liv som ikke lenger skulle handle bare om å se tilbake, kjenne på sorgen og savnet over en elsket ektemann, som døde så alt for tidlig.

Men om å være til velsigne for dem som trenger det aller mest, de fattige og hjelpeløse i Manilas fattigkvarter. Arbeidet Rachel startet etter sitt første besøk til Manila i 1988 går videre i beste velgående selv om Rachel ikke lenger har hele og krefter til å være i spissen for det.

Organisasjonen Ma'Ma Children's center står for virksomheten, og har nylig gitt ut boka "Vandring blant de fattigste", ført i pennen av Solveig Berit Gudmundsen, som ikke bare tar leserne med tilbake til Rachels kall og pionerårene, men også oppsummerer arven etter Rachel, som vil bli ført videre. Boka kan bestilles fra Ma'Ma Childrens nettside

Rachel Trovi er fra Rørvik i Trøndelag, var gift med pastor Fritz Trovi, bor i Langesund og er med i Langesund Baptistmenighet. Hun fikk for en del år siden Kongens Fortjenstmedalje i gull for sin innsats i Manila. 

Vi har tidligere linket til andre baptistprogram på NRKs nettsider.

 

Relaterte lenker

Les også

Står kirkeordningen seg i vår tid?

- Kongregasjonalismen som teologisk og kirkelig prinsipp må under lupen, skriver Kenneth Fløistad Ellefsen i siste nummer av tidsskriftet Baptist, som gis ut av Norsk Baptist-Historisk Selskap.
Les mer

Gjensyn med Per Midteide anno 1970

I NRKs rikholdige nett-tv har vi funnet enda en sending med sterk tilknytning til baptistene. I denne sendingen møter du flere fra Porsgrunn, også daværende pastor Per Midteide.
Les mer

Om baptistene på TV

På NRKs nettside ligger mye av arkivet tilgjengelig for alle. Også to programmer, fra 1962 og 1980, som presenterer baptistene i Norge.
Les mer
1 - 3 av 52
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone