Gjensyn med Per Midteide anno 1970
Gjensyn med Per Midteide anno 1970
21 august 2018
I NRKs rikholdige nett-tv har vi funnet enda en sending med sterk tilknytning til baptistene. I denne sendingen møter du flere fra Porsgrunn, også daværende pastor Per Midteide.

Se programmet: Kirke uten stat i ryggen

Landet vårt fikk ny trossaamfunnslov i 1969. I dette programmet ser den legendariske NRK-reporteren Sverre Tinnå på hva denne loven betyr for frikirkene i Norge.

NRk skriver selv om programmet: "Reportasje om hvordan det er å drive en frikirke i Norge. Vi besøker to menigheter, en stor og en liten. I samtalene med lederne for en baptistmenighet i Porsgrunn og en metodistmenighet i Oslo kommer en særlig inn på økonomiske problemer, da frikirkene mottar en meget beskjeden støtte fra staten.

Et annet spørsmål vi får svar på er om frikirkene makter å nå utover sin egen krets, og vi møter også noen av medlemmene. Den nye loven om trossamfunn og spørsmålet om å skille stat og kirke er også momenter i samtalene."

Vi har tidligere linket til andre baptistprogram på NRKs nettsider.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 68
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone