Faren var fisker og sønnens store helt
Faren var fisker og sønnens store helt
2 august 2023
Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)

Av Roger Dahl

Podcasten Fiskeribølgen, som  Rigmor Anna Dava og Åshild Eliassen står bak, er klar med en ny episode. Den har fått tittelen "Mine største helta" og Frank Einar Hansen er gjest. Han forteller med begeistring og stor munterhet om sin store drøm som barn - å bli fisker - og om hvordan sjøsjuken satte en effektiv stopper for dette. I stedet for et liv med egen båt på havet ble det handelsskole og jobb i annonseavdelingen i Harstad Tidende på Frank Einar Hansen.

Som gutt elsket han å være i rorbuene og høre på historiene som ble fortalt. Og han gikk så opp i farens yrke at han laget sin egen versjon av Fiskeribølgen der han blant annet imiterte de ulike skipperne på fiskeskøytene.

I podcastepisoden kommer Hansen inn på linken som var mellom fiskerne og baptistmenigheten på Andenes, flere av medlemmene var fiskere eller hadde annen næringsvirksomhet knyttet til fiskeriene. Det sammen kan en se også i andre fiskevær, at havets folk har vært knyttet til den lokale baptistmenigheten. Pastor i Andenes Baptistmenighet Hermod Bakkevoll er ikke i tvil om at det er et snev av risikovillighet her. Enten en skulle ha sitt levebrød på havet, eller en i tidligere tider oppsøkte frikirkeligheten og baptistene der en lenge ble sett på som annerledes av folk flest.

I løpet av podcastepisoden får vi høre lydklipp fra sang i baptistkirken med en duett av Cissi Strand Eriksen og søsteren Camilla Aardal, og ikke minst, sang av Frank Einar Hansen.

Hør episoden "Mine største helta" i podcasten Fiskeribølgen

 

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Menighet besøker menighet

Pinsehelga dro Harstad baptistmenighet på menighetstur, denne gang var det Andenes baptistmenighet som ble besøkt. Over 40 stk fra Harstad tok turen til Andenes 1. pinsedag i et ikke alt for godt sommervær ble det allikevel en flott tur.
Les mer
1 - 3 av 165
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone