Om baptistene på TV
Om baptistene på TV
7 februar 2018
På NRKs nettside ligger mye av arkivet tilgjengelig for alle. Også to programmer, fra 1962 og 1980, som presenterer baptistene i Norge.

Av Roger Dahl

I det eldste programmet møter du pastor Rolf Eklund, som presenterer baptismen, studenter ved Baptistenes Teologiske Seminar mens Peder A. Eidberg underviser i gresk. Det er glimt fra misjonsabeidet og også menneskerettighetshelten Martin Luther King jr.

Se programmet.

Det andre programmet, som er fra 1980 heter Ung i baptistsamfunnet. Der møter du Porsgrunn Baptistmenighet og pastor Kai Holien, det er innslag fra undervisningen i misjonshistorie ved Baptistenes Teologiske Seminar med Peder Eidberg som lærer, og en av studentene, Knut Olaf Frikstad, blir presentert.

Se programmet

Vi har tidligere linket til andre baptistprogram på NRKs nettsider.

Sven Scheuermeier

 

Relaterte lenker

Les også

Et blikk på norsk antisemittisme

Antisemittisme og antijudaisme har en forhistorie, som er en viktig grunn til at den nazi-tyske okkupasjon kunne gjennomføre sitt Holocaust på norsk jord – uten å bli stoppet av norsk politi eller de norske trossamfunn.
Les mer

Det var en gang

Karrige forhold, men stor leirglede på leir i tidligere tider.
Les mer

HLT Ønsker å utruste og inspirere til tjeneste

Rektor Arne Mella på HLT forteller om høstens fagdag med foredrag om fire kvinnelige ledere som var med og forandret historien.
Les mer
1 - 3 av 48
1 2 3 4 5 ... 16 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone