Om baptistene på TV
Om baptistene på TV
7 februar 2018
På NRKs nettside ligger mye av arkivet tilgjengelig for alle. Også to programmer, fra 1962 og 1980, som presenterer baptistene i Norge.

Av Roger Dahl

I det eldste programmet møter du pastor Rolf Eklund, som presenterer baptismen, studenter ved Baptistenes Teologiske Seminar mens Peder A. Eidberg underviser i gresk. Det er glimt fra misjonsabeidet og også menneskerettighetshelten Martin Luther King jr.

Se programmet.

Det andre programmet, som er fra 1980 heter Ung i baptistsamfunnet. Der møter du Porsgrunn Baptistmenighet og pastor Kai Holien, det er innslag fra undervisningen i misjonshistorie ved Baptistenes Teologiske Seminar med Peder Eidberg som lærer, og en av studentene, Knut Olaf Frikstad, blir presentert.

Se programmet

Vi har tidligere linket til andre baptistprogram på NRKs nettsider.

Sven Scheuermeier

 

Relaterte lenker

Les også

En del av verdensarven

Rjukan-Notodden industriarv ble innskrevet på Unescos verdensarvliste i 2015. I denne registreringen hører sentrumsområdene i Rjukan, der baptistkirken ligger.
Les mer

En ærerik historie

Det folk som kalles baptister har en ærerik historie i Norge. Vi jobber med digitalisering av gammelt filmmateriell, og har gjort et par filmer fra rundt 1960 tilgjengelig.
Les mer

Står kirkeordningen seg i vår tid?

- Kongregasjonalismen som teologisk og kirkelig prinsipp må under lupen, skriver Kenneth Fløistad Ellefsen i siste nummer av tidsskriftet Baptist, som gis ut av Norsk Baptist-Historisk Selskap.
Les mer
1 - 3 av 53
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone