Om baptistene på TV
Om baptistene på TV
7 februar 2018
På NRKs nettside ligger mye av arkivet tilgjengelig for alle. Også to programmer, fra 1962 og 1980, som presenterer baptistene i Norge.

Av Roger Dahl

I det eldste programmet møter du pastor Rolf Eklund, som presenterer baptismen, studenter ved Baptistenes Teologiske Seminar mens Peder A. Eidberg underviser i gresk. Det er glimt fra misjonsabeidet og også menneskerettighetshelten Martin Luther King jr.

Se programmet.

Det andre programmet, som er fra 1980 heter Ung i baptistsamfunnet. Der møter du Porsgrunn Baptistmenighet og pastor Kai Holien, det er innslag fra undervisningen i misjonshistorie ved Baptistenes Teologiske Seminar med Peder Eidberg som lærer, og en av studentene, Knut Olaf Frikstad, blir presentert.

Se programmet

Vi har tidligere linket til andre baptistprogram på NRKs nettsider.

Sven Scheuermeier

 

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 66
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone