Baptistklenodie fikk nye eiere
Baptistklenodie fikk nye eiere
25 oktober 2021
Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Orgeleter nå overtatt av Aleksander Lorentzen som er musikkarbeider i Østre Frikirke i Oslo. Han vil bruke det i musikkproduksjon. Aleksander er sønn av baptisten Øivind Lorentzen fra Brummundal, og han fanget opp oppslaget i Baptist.no.
 
Øvergaard opplyser dette om klenodiet: "Oslo Sentrum Baptistkirke hadde i mange år en utpost i Odalen. Da den ble solgt kom orgelet i mitt eie, og har stått i stua hjemme hos oss.
Nå er tiden inne for at det skal videre på sin ferd, og gis bort, men til hvem?" Øvergaard forteller videre at orgelt er helt i orden, og at pastor Gustav Vegelbo i sin tid sørget for at det ble installert elektrisk motor i orgelet, slik at en ikke behøver å tråkke for å få luft i belgen.
 
 
Baptistklenodie fikk nye eiere
 
Baptistklenodie fikk nye eiere

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer

Døden på havet

Den 6 februar i år var det det 200-års minnemarkering på Andenes i anledning «Storskaden». Katastrofen, da 30 fiskere omkom på havet, fant sted 6 februar 1821. Under minnemarkering ble det tent lys for de omkommende i Andenes baptistkirke. I kirken henger det et stort maleri av en nordlandsbåt som har vært ute i hardt vær, og der en tydelig Kristus- skikkelse står på havet rett bak båten.
Les mer
1 - 3 av 66
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone