#misjonikongo
#misjonikongo
27 august 2021
Nå har Koronaen også kommet til de avsidesliggende områdene nord i Kongo, hvor samarbeidskirken vår, CBCN, befinner seg. Ukentlig kommer det meldinger om dødsfall. CBCN gjør en enorm innsats for å spre informasjon og lære folk om smittevern. 12 helsesentrene, 150 skoler, 250 sparegrupper og 70 utviklingsgrupper er etablerte strukturer som CBCN benytter til dette.

På grunn av Korona-situasjonen her i Norge, er inntektene til misjonsarbeidet i Kongo kraftig redusert.  Budsjettet for 2021 er 1.064.000 kr. Vi mangler fortsatt 800.000 kr

#misjonikongo

Det er viktig at prosjektene får den støtten som er budsjettert, slik at de kan drive de planlagte aktivitetene i tillegg til ekstra Korona-tiltak.

Våre venner og samarbeidspartnere i Kongo er totalt avhengig av at vi gjør en ekstra innsats nå!

Vi vil derfor oppmuntre dere til å gjøre noen kreative «stunt» som kan bidra til å samle menigheten etter et slitsomt Korona-år, og samtidig sikre arbeidet som forandrer livet til tusenvis av mennesker i Kongo!

Familieleiren samlet i sommer inn et rekordstort beløp på sitt misjonsmarked. Hovedaktiviteten var et misjonsløp, men også artige påfunn som amerikansk auksjon for klipp av leirsjefens hår, salg av vannmelon på stranda og utlodning av en hjemmestrikket julegenser ga penger i kassen.

Her kommer en liste med forslag til «stunt» som dere kan gjøre:

  • Misjonsløp, hvor deltakerne blir sponset pr runde i en definert løype i en gitt tidsperiode, f.eks 20 minutter. Her kan det f.eks gis tillegg for kreativt skotøy, utkledning, eller andre morsomme idéer.
  • Bibelquiz hvor folk må betale X antall kroner om man ikke kan svaret
  • Lovsangsteamet får betalt for å spille favorittlåter i gudstjenesten
  • Aktivitetsdag for hele menigheten med betaling for å kaste ball, flytte erter med sugerør, kaste svamp på lederen, sekkeløp, potetløp, 60-meteren, slå spiker i planke osv.
  • Utfordre til å gi X antall øre per eple eller plomme som plukkes fra tre i hagen
  • Salg av selvdyrket frukt og grønt kirken
  • Vaffelsalg til kirkekaffen
  • X antall øre per skritt/km/stolpe i stolpejakten eller lignende, i avgrenset tidsrom/dag
  • Tilby dekkskifte og bilvask

Be folk om å ta et bilde (husk samtykke fra alle på bildet!) og legge det ut på Instagram med #misjonikongo.

1. November trekker vi en vinner blant de som har lagt ut bilde med #misjonikongo på Instagram. Vinneren vil motta en premie med verdi ca kr 500,-.

Pengene som samles inn sendes til Gavekonto 3000.15.93672  eller  VIPPS: 10910 og merkes #misjonikongo

Dere finner informasjon om misjonsarbeidet i Kongo på https://baptist.no/om-oss/internasjonaltengasjement/misjonsprosjektene

Litt inspirasjon fra baptiststabens sommertur:

Les også

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

Norad tidobler gaver til prosjektene

I 2022 utfordrer vi på å gi en julegave til støtte for vårt samarbeid med baptistkirkene i Nord-Kongo (CBCN).
Les mer
1 - 3 av 5

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone