Misjonsnytt
Misjonsnytt
20 desember 2023
Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.

Kongo i november

19.november var vi fire stykker som satte oss på flyet for å reise til Buta i DR Kongo. Det var Turid og Jon Vestøl, to personer fra Digni, samt Thang Pi Cunkap og Lise Kyllingstad fra «baptistkontoret». Dette var et besøk som Digni hadde bedt om. Hvert år sjekker de økonomistyringen til en av partnerne som mottar Norad-støtte, og denne gangen var turen kommet til baptistene i Nord-Kongo (CBCN).

 

Misjonsnytt

FØRSTE TUR Økonomikonsulent Thang Pi fikk sitt første møte med Kongo

Det var gledelig, men ikke overraskende, at Digni-representantene fant ut at det meste var på stell. Noen svakheter ble imidlertid påpekt, og her må vi og CBCN ta tak sammen for å gjøre forbedringer. Det som er beundringsverdig med CBCN, er at de alltid er åpne for tilbakemeldinger på ting som ikke fungerer optimalt. De ønsker hele tiden å forbedre seg, og bli et kirkesamfunn som fungerer enda bedre. Vi har alle noe å lære av denne holdningen!

CBCN driver tre prosjekter med Norad-støtte. Skoleprosjektet er inne i sitt siste år, og fra nyttår skal de starte et nytt skoleprosjekt som skal gå i fem år. Det er blitt utarbeidet er prosjektdokument som beskriver alt fra kontekst og målsettinger til utfasingsstrategi. Kravene fra Norad, til organisasjoner som mottar norske bistandsmidler, har blitt mer og mer omfattende. Det er derfor et enormt arbeid som gjenstår før prosjektdokumentet kan bli godkjent. Lise Kyllingstad brukte flere timer sammen med prosjektlederne under oppholdet i Kongo, og arbeidet fortsetter ved hjelp av Zoom etter at vi kom tilbake til Norge.

Turid og Jon Vestøl skal bli i Buta til midten av februar 2024. De hadde med seg flere hundre kilo med optikerutstyr som skal installeres, og optikerne i Buta skal få opplæring i hvordan de skal bruke det.

Lise Kyllingstad
Misjonsleder
 

 

 

Les også

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Norad tidobler gaver til prosjektene

I 2022 utfordrer vi på å gi en julegave til støtte for vårt samarbeid med baptistkirkene i Nord-Kongo (CBCN).
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer
1 - 3 av 74
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone