Imponerende hundreårsfeiring i Kongo
Imponerende hundreårsfeiring i Kongo
8 desember 2021
Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.

Av Siri D. Fjeldberg

En festhelg med mange høydepunkter preget feiringen av CBCN sine 100 år. Torsdag var det konferanse hvor Jean Bhete Osito, korrdinator for CBCNs utviklingsarbeid, og Robert Kumbowo Manzinga, presidenten i CBCN, presenterte et overblikk over 100 års historie.

Fredag feiret de med en presentasjon av de første 21 studentene som har graduert fra Universitetet som ble startet i 2015. Å ha sitt eget universitet har vært utrolig viktig i arbeidet med samfunnsutviklingen. Det gjør høyere utdannelse tilgjengelig for mange flere, spesielt kvinner.

To evangeliseringskampanjer ble gjennomført. Fredag var de i Koteli, som ligger ca 25 km nord for Buta, og lørdag var de i Buta sentrum. Evangeliseringskampanjene til CBCN er fylt av sang, dans og forkynnelse. Målet er å komme i kontakt med nye mennesker og vise en vei for de til å komme til tro og bli en del av fellesskapet. I løpet av kampanjene i helga tok 75 personer imot Jesus.

CBCN driver et enormt arbeid med evangelisering og samfunnsutvikling. I forbindelse med 100 års jubileet viste kongolesiske myndigheter sin støtte til arbeidet ved at både senatet og kongressen gav en større pengegave. Kona til landets president deltok på jubileumsgudstjenesten på søndag, samt viseministeren for utdanning og ministeren for ungdom og sport. Lederen for Den Kristne Kirken i Kongo, André Bokundoa, var også tilstede.

Bhete og Kumbowo har begge mottatt utdanningsstipend fra Norge. Mer enn 80 personer har fått stipent til utdanning i løpet av årene. Det vi ser i dag, er at flere av de sentrale lederne i kirka og prosjektene har fått støtte til utdannelsen gjennom stipend fra Norge. Kompetente ledere er en viktig faktor for å kunne drive et så omfattende arbeid som CBCN gjør. I år går julegaveinnsamlingen i Baptistsamfunnet til videre lederutvikling i Kongo, blant annet til stipend og utdanning.

I forbindelse med jubileet har de også bygget et nytt gjestehus og de andre bygningene har fått et ansiktsløft. I tillegg var det laget egen logo som var trykt på bomullsstoff. Stoffet ble solgt til de som ønsket å sy seg jubileumsklær. En kvinnelig senatot fra Buta donerte jubileumskjole til 500 kvinner, og ga også en større pengegave til CBCN.

Det er flott å se hvilket vellykket arrangement som ble gjennomført. Representanter fra Baptistsamfunnet i Norge kunne dessverre ikke delta på grunn av korona-situasjonen.

Les også

Misjonsnytt fra Kongo

I begynnelsen av mai var det graduering for jusstudenter ved UPCN, som er Baptistsamfunnet i Nord-Kongo sitt universitet i Buta.
Les mer

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer
1 - 3 av 121
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone