Filmen om terroren på Sri Lanka lansert
Filmen om terroren på Sri Lanka lansert
10 april 2020
"Journey to Peace" handler om terrorangrepet som skjedde i en kirke i Sri Lanka forrige påske og deres vandring mot fred og forsoning.

Påskedag i 2019 skjedde det et fryktelig terrorangrep på Sri Lanka. En mengde bomber eksploderte i kirker og hoteller og drepte mer enn 350 mennesker.

Se filmen på Facebook

Kirken Zion i Batticaloa, Sri Lanka ble også rammet av bombene (Se bildet over). Her mistet 29 mennesker livet og 86 mennesker ble skadet i angrepet. Dessverre var de fleste ofrene barn.

Pastor Roshan Mahesan i denne kirken var i Oslo på besøk da terrorangrepet kom. Menigheten Faith Baptist Church Har støttet arbeidet i Batticaloa i mange år, og sammen med mange norske baptister var menigheten med å bidra i hjelpearbeidet

Folk var i sorg ettersom så mange hadde mistet livet og mange hadde blitt skadet. Folk fryktet også at det skulle være hat og at hevngjerninger skulle skje i byen.

Felleskapet og kirkene valgte derimot, istedenfor hevn, å elske og å tilgi. Hundrevis av mennesker fra byen Batticaloa kom ut i gatene og ble med i fredsmarsjen. Det betydde ikke noe hvem de var eller hva slags religion de tilhørte. De hadde håp om fred.

Ganske kort tid etter angrpet bstemte vi oss for, sammen med Ung baptist, å dokumentere terroren som hadde rammet mange av våre venner i Sri Lanka. Samtidig fikk vi anledning til å vise fram litt av landet våre tamilske baptister i Norge kommer fra. Om videojournalist Tim SolWoong Kim tok jobben. I kveld får du se resultatet.

Det er flere tamilske menigheter og miljøer tilknyttet Det Norske Baptistsamfunn; Comforter Baptist Church som er en del av Oslo Sentrum Baptistkirke, Tamil Grace Evangelical Church og Faith Baptist Church, alle i Oslo. I tillegg har vi Frelsens Evangeliske Meenighet i Bergen, som har søkt om medlemskap i år.

Langfredag kl 20.00 var det premiere på filmen!

 

Les også

Libanon trenger støtte og forbønn!

Baptistene i Libanon med Arab Baptist Theological Seminary i Beirut tar på mange måter ansvar i samfunnet. Etter eksplosjonen 4. august trenger de støtte, forbønn og hjelp!
Les mer

Pinsefeiring over hele verden

Baptist World Alliance har satt sammen en video medklipp fra baptisters pinsefeiring over hele verden.
Les mer

Virus- og valutatrøbbel for baptistprosjekt

Skoleprosjekt i det nordlige Kongo går i en bratt motbakke. Nå appelleres det til ekstra giverinnsats.
Les mer
1 - 3 av 125
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone