Feiret påske hos Faith Baptist Church i Oslo mens kirken hans ble angrepet
Feiret påske hos Faith Baptist Church i Oslo mens kirken hans ble angrepet
24 april 2019
Påskedagsmorgen var det attentater mot tre kirker og flere hoteller på Sri Lanka, melder nettstedet nrk.no. En av menighetene har gode relasjoner til Faith Baptist Church i Oslo.

(skjermdump fra nrk.no)
Rapportene forteller totalt sett om flere hundre døde og skadde i denne tragedien, og tirsdag 23. april er det nasjonal sørgedag over hele landet. Vi deler sorgen, også med våre tamilske venner innen Baptistsamfunnet her i Norge.

Pastor Roshan Mahesan, som er barndomsvenn med pastor Anton Sinnathamby, er i påsken på besøk i Faith Baptist Church i da det eksploderte utenfor kirka hans hjemme på Sri Lanka.Han bor i kirka sammen med familien sin, men var i Norge for å tale på gudstjenestene hos Faith Baptist Church i påskeuka. 

Pastor Roshan Mahesan i Zion Church Batticaloa, som er en av de rammede kirkene, har nære relasjoner til Faith Baptist Church i Oslo, og var selv på påskebesøk hos sine venner der, mens tragedien rammet menigheten hans.

Mahesan forteller til nettstedet nrk.no at menigheten til Mahesan denne morgenen hadde mer enn 100 barn kommet ut av søndagsskolen for å få seg en matbit før påskegudstjenesten skulle ta til. Mange av dem hadde samlet seg i området rundt inngangen til kirka. Det var da terroristen sprengte seg selv rett utenfor. Etterpå brøt det ut brann.

Nrk.no melder at mandag denne uken fikk pastorens assistent en telefon med en trussel: «Vent og se hva vi kommer til å gjøre!»

– Men vi tok det ikke veldig seriøst, for det er ofte folk som skriver stygge ting til oss på facebooksiden vår, sier pastoren til NRK, som fortsetter slik:

Mahesan er senior pastor i Zion Church Batticaloa i landets østlige provins. Han gjenforteller hva kona hans i Sri Lanka har fortalt om det som skjedde.

– Det kom en person i dag morges og insisterte på å få møte meg. Mannen hadde på seg en ryggsekk. Det føltes ikke riktig, han snakket rart og oppførte seg rart! Han fikk beskjed om å ta av seg ryggsekken, men det ville han ikke. Da fikk han beskjed om å gå.

– Han fikk ikke komme inn i kirken. Hadde han vært inne hadde mange flere dødd, forteller Mahesan.

Les også

For alle menneskers verdighet ...

Den årlige markeringen av Global uke er godt i gang. Kirker over hele landet er med å kjempe for alle menneskers verdighet og menneskelighet!
Les mer

Kristne menigheter lite opptatt av etisk handel

Pris og kvalitet betyr mest når kristne menigheter og kirkesamfunn gjør innkjøp, men de er åpne for å vektlegge etikk og miljø mer og etterlyser bedre informasjon.
Les mer

En global uke blir til

Når prosjektleder i Norges Kristne Råd, Elin Finnseth Sæverås, planlegger Global uke, blir hun motivert av å tenke på alt som er mulig å få til når kirker og organisasjoner og lokale ildsjeler i fellesskap gyver løs på aktuelle utfordringer.
Les mer
1 - 3 av 193
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone