SENT samlet 800 baptister
SENT samlet 800 baptister
10 juli 2023
800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.

Fra skienbaptist.no

Mer enn 70 norske frivillige var med å bidra til at SENT konferansen kunne gjennomføres.  Konferansen viste mangfoldet innen baptistkirkene og ulike uttrykksformer for å spre evangeliet. Morgensamlingene med pastor Micheline Makkar fra Damaskus fokuserte på hvordan evangeliet var delt under borgerkrigen i Syria, mens teolog Valerie Duval Poujul fra Frankrike delte om hvordan en fjerde del av kvinnene i menigheter har opplevde enten fysiske eller psykiske overgrep.

Den tyske kokkepastoren sa i den ene kveldssamlingen at Framtiden for kirken er på kjøkkenet og pekte på verdien av å spise et måltid og snakke sammen, og derigjennom forstå hverandre bedre selv om utgangspunktet er ulikt. Generalsekretær Elijah Brown fokuserte på avslutningsgudstjenesten på søndag filiperbrevet kapittel 4 om å ta det første skrittet til leve ut budskapet og bringe evangeliet til hele verden. Vi er sendt inn i framtiden.

Det var mange deltakere fra Ukraina og også land med totalitære regimer. En av deltakerne fra et av disse landene fortalte at han akkurat hadde fått 6000 kroner i bot for å ha oppfordret på sosiale medier å be for Ukraina. SENT konferansen ble også et sted hvor vi kan be og støtte hverandre i svært så ulike tros- og livssituasjoner.

Les også

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer

Klart for nytt kapittel i livet

Trine og Ørnulf Mathisen flytter om få uker til Albir-Villajoysa i Spania for å arbeide som vertskap i Sjømannskirken. Baptistkirkene på Konnerud og i Drammen er sendemenigheter.
Les mer

Hjelpearbeidet i gang

Deler av Tyrkia og Syria ble natt til mandag rammet av et jordskjelv på 7,8 på Richters skala. Mange har mistet livet og mange er skadde. Behovet for hjelp er stort.
Les mer
1 - 3 av 171
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone