SENT samlet 800 baptister
SENT samlet 800 baptister
10 juli 2023
800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.

Fra skienbaptist.no

Mer enn 70 norske frivillige var med å bidra til at SENT konferansen kunne gjennomføres.  Konferansen viste mangfoldet innen baptistkirkene og ulike uttrykksformer for å spre evangeliet. Morgensamlingene med pastor Micheline Makkar fra Damaskus fokuserte på hvordan evangeliet var delt under borgerkrigen i Syria, mens teolog Valerie Duval Poujul fra Frankrike delte om hvordan en fjerde del av kvinnene i menigheter har opplevde enten fysiske eller psykiske overgrep.

Den tyske kokkepastoren sa i den ene kveldssamlingen at Framtiden for kirken er på kjøkkenet og pekte på verdien av å spise et måltid og snakke sammen, og derigjennom forstå hverandre bedre selv om utgangspunktet er ulikt. Generalsekretær Elijah Brown fokuserte på avslutningsgudstjenesten på søndag filiperbrevet kapittel 4 om å ta det første skrittet til leve ut budskapet og bringe evangeliet til hele verden. Vi er sendt inn i framtiden.

Det var mange deltakere fra Ukraina og også land med totalitære regimer. En av deltakerne fra et av disse landene fortalte at han akkurat hadde fått 6000 kroner i bot for å ha oppfordret på sosiale medier å be for Ukraina. SENT konferansen ble også et sted hvor vi kan be og støtte hverandre i svært så ulike tros- og livssituasjoner.

Les også

Takket Baptistkvinnene i Norge

Under årsmøtet til Baptistenes verdensallianse BWA i Lagos Nigeria fikk Julie Mariama Sesay fra Sierra Leone tildelt Denton and Janice Lotz Human Rights Award for sitt arbeid mot kjønnsbasert vold og kjønnslemlestelse i Sierra Leone og Vest-Afrika.
Les mer

Alan Donaldson kommer til landsmøtet i Skien

Generalsekretær i European Baptist Federation Alan Donaldson kommer til Skien i forbindelse med landsmøtet i Baptistkirken Norge 7.-9. juni.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer
1 - 3 av 173
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone