Takket Baptistkvinnene i Norge
Takket Baptistkvinnene i Norge
17 juli 2024
Under årsmøtet til Baptistenes verdensallianse BWA i Lagos Nigeria fikk Julie Mariama Sesay fra Sierra Leone tildelt Denton and Janice Lotz Human Rights Award for sitt arbeid mot kjønnsbasert vold og kjønnslemlestelse i Sierra Leone og Vest-Afrika.

I sin takketale sa hun at støtten fra Baptistkvinnene i Norge har vært viktig for at arbeidet har lykkes. På bildet er hun sammen med en av de norske baptistkvinnene, Kari Sæthre.

Det var første gang BWA hadde årsmøtet i Nigeria. Nigerian Baptist Convention er det største baptistsamfunnet i verden med omkring 10 millioner medlemmer. Under årsmøtet ble 13 nye medlemmer tatt opp. BWA er nå i 134 land. Elijah Brown ble gjenvalgt for 5 nye år som generalsekretær. Det ble vedtatt ny organisering av BWA hvor det opprettes et styre som skal ivareta den mer forretningsmessige delen av organisasjonen.

Det ble vedtatt 3 resolusjoner innen temaene Sult i verden, Religiøs nasjonalisme og Fred i Midt-Østen.
I juli neste år inviterer BWA til verdenskongress i Brisbane Australia.

 

Les også

Bli med på tur til verdenskongressen 2025

Baptist World Alliance inviterer til kongress i Brisbane, 7.-12. juli neste år. Jan Sæthre arrangerer fellestur til kongressen.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer
1 - 3 av 172
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone