En ærerik historie
En ærerik historie
23 desember 2018
Det folk som kalles baptister har en ærerik historie i Norge. Vi jobber med digitalisering av gammelt filmmateriell, og har gjort et par filmer fra rundt 1960 tilgjengelig.

Til 100-årsjubileet for baptistene i Norge ble det laget en film, som gir del i en ærerik historie, men også en god presentasjon av arbeidet inn mot feiringen av jubileet. Blant annet fra byggingen av skolesenteret på Stabekk, men også fra leirer, som leiren på Jeløy i 1946, misjonen i Kongo og landsmøtet i Trondheim i 1938 (artikkelbildet).

På 1960-tallet ble det i samarbeid mellom journalist Ludwig Iversen og baptistene publisert en informasjonsfilm. Her får du blant annet møte senere generalsekretær Per Midteide, Peder Fintland, ungdommer fra Drammen og du får være med da Arild Pihlstrøm ble døpt i Oslo 1. Baptistkirke av pastor Gullston Øhrn. I tillegg er de ulike delene av baptistenes arbeid godt presentert.

Filmene er tatt var på for framtiden av Norsk Baptist-Historisk Selskap.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 66
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone