Skole
Skole
18 oktober 2021
CBCN driver 175 barne-, ungdoms- og videregående skoler på vegne av myndighetene.

Tenk deg at du kommer på eksamen og oppdager at oppgavene går langt utover det du har lært på skolen. I tillegg gnager det deg siden familien din kun har penger til å sende én i søskenflokken på skole. Sånn er det for mange barn og unge i Bas Uélé. Myndighetene har jobbet med å utvikle et godt pensum og bedre undervisningsmetoder. Statlige eksamener følger dette pensumet. Dessverre følger det ikke med ekstra penger til nytt undervisningsmateriell eller opplæring av nye undervisningsmetoder for lærerne. Det vil CBCN endre. De ønsker at barn og unge som går på deres skoler skal ha like muligheter som andre til å kunne klare eksamen og kvalifisere seg til videre utdanning og arbeidsliv.

I tillegg til CBCN, driver også katolikkene og staten skoler i området. I prosjektet vi støtter er det plukket ut noen pilotskoler hvor ledelse og lærere får opplæring og skolene får tilstrekkelig materiell til å ta i bruk det nye pensumet. Disse skolene får besøk fra andre skoler og sprer dermed kunnskapen sin videre.

En del av prosjektet er også å videreutvikle hjem-skole samarbeidet fordi foreldreorganisasjonen tilsvarende FAU i Norge må følge opp både lærerlønninger som ikke dekkes av staten, og skolebygget.

Hvorfor skal vi støtte dette?

  • Det gir økt mulighet for barn og unge i distriktet å kunne ta videre utdannelse og endre framtiden sin
  • Økt tilgang til høyere utdannelse gjør at de som kommer fra og kjenner distriktet kan inneha offentlige stillinger i området senere.
  • Det gir større kjennskap til området og mer kontinuitet blant de som jobber i offentlige stillinger.

 

Relaterte dokumenter

Les også

Høyt engasjement for Kongo

Fra juli i år er det samlet inn over en halv million kroner til kirken og arbeidet i Bas Uélé.
Les mer

Desentralisert misjonsmarked for Kongo!

BEDRE LIV Barnearbeidet i gruvene er stoppet, en analfabet har blitt ordfører og kvinner får mulighet til å studere. Dette er noe av det CBCN har fått til med støtte fra Norge.
Les mer

- Gud har vært ved min side hele tiden!

Robert Kumbowo har vært president for vår samarbeidspartner i Kongo, CBCN, i 25 år.
Les mer
1 - 3 av 116
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone