Skole
Skole
18 oktober 2021
CBCN driver 175 barne-, ungdoms- og videregående skoler på vegne av myndighetene.

Tenk deg at du kommer på eksamen og oppdager at oppgavene går langt utover det du har lært på skolen. I tillegg gnager det deg siden familien din kun har penger til å sende én i søskenflokken på skole. Sånn er det for mange barn og unge i Bas Uélé. Myndighetene har jobbet med å utvikle et godt pensum og bedre undervisningsmetoder. Statlige eksamener følger dette pensumet. Dessverre følger det ikke med ekstra penger til nytt undervisningsmateriell eller opplæring av nye undervisningsmetoder for lærerne. Det vil CBCN endre. De ønsker at barn og unge som går på deres skoler skal ha like muligheter som andre til å kunne klare eksamen og kvalifisere seg til videre utdanning og arbeidsliv.

I tillegg til CBCN, driver også katolikkene og staten skoler i området. I prosjektet vi støtter er det plukket ut noen pilotskoler hvor ledelse og lærere får opplæring og skolene får tilstrekkelig materiell til å ta i bruk det nye pensumet. Disse skolene får besøk fra andre skoler og sprer dermed kunnskapen sin videre.

En del av prosjektet er også å videreutvikle hjem-skole samarbeidet fordi foreldreorganisasjonen tilsvarende FAU i Norge må følge opp både lærerlønninger som ikke dekkes av staten, og skolebygget.

Hvorfor skal vi støtte dette?

  • Det gir økt mulighet for barn og unge i distriktet å kunne ta videre utdannelse og endre framtiden sin
  • Økt tilgang til høyere utdannelse gjør at de som kommer fra og kjenner distriktet kan inneha offentlige stillinger i området senere.
  • Det gir større kjennskap til området og mer kontinuitet blant de som jobber i offentlige stillinger.

Gi gaver til arbeidet i Kongo

Les også

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

Norad tidobler gaver til prosjektene

I 2022 utfordrer vi på å gi en julegave til støtte for vårt samarbeid med baptistkirkene i Nord-Kongo (CBCN).
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer
1 - 3 av 120
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone