Ny leder på Tomasgården
Ny leder på Tomasgården
26 oktober 2023
Tobias Giese, tysk-norsk baptistpastor, er ny daglig leder for det kristne retreatstedet Tomasgården i Kornsjø i Østfold.
 
Av Stein Gudvangen

Giese (40) begynte formelt i en 60 prosents stilling i september. Han har lang erfaring fra kristent arbeid både i Tyskland og Norge.

Han er født og oppvokst i det tidligere Øst-Tyskland hvor foreldrene tilhørte en baptistmenighet. Etter skole og siviltjeneste utdannet han seg som bokhandler.

Senere studerte han teologi og hadde ulike jobber, blant annet ved en privat teologisk høyskole, som pastor i en baptistmenighet og som foredragsholder og rådgiver.

I 2012 giftet han seg med Elisabeth, og de flyttet til Norge i 2015. To år etter fikk de en sønn. Mellom 2016 og 2020 var Giese pastor i Vikna baptistmenighet i Rørvik i Namdalen. Fra høsten 2020 og fram til han ble leder for Tomasgården var han sammen med sin kone en del av det faste husfolket på retreatstedet Sandom i Gudbrandsdalen.

Giese overtar stillingen som daglig leder etter Remi Høidahl.

– I en tid med mye hast trengs det et sted der mennesker kan stille seg inn på det som er mest viktig. På retreat får de lov til å møte Gud. I en tid med mye strid og splittelse behøves det steder der mennesker kan møtes uten krav og forventning og kan møte Kristus med senkede skuldre. På et retreatsted kan mennesker opprette, fordype eller fornye sin relasjon til Kristus. Å oppleve at mennesker blir fornyet i sjel, sinn og tro er verdifullt og vakkert. Det og mye mer gjør det verdt å satse tid og krefter på å drive et retreatsted, sier Giese som gleder seg til å utføre arbeidet sammen de to andre ansatte ved Tomasgården, Astrid Nåtedal Holmen og Margrethe Lo Holdhus. KPK

Les også

Skal ta arven inn i en digital tid

Elisabeth og Tobias Giese er nye husfolk på Sandom Retreatsenter.
Les mer

Fra Sentral-Europa til yttersida i Trøndelag

Ønsket om et mindre stressende liv enn det som er vanlig i hjemlandet førte tyske Tobias Giese til Rørvik og pastorjobben i Vikna Baptistmenighet.
Les mer

Feiret 60-årsjubileum for Sandom retreatsenter

Pastor Steinar Botten tok menigheten med seg til jubileumsfeiringen av retreatsenteret, som er på eiendommen der Bottenfamilien bodde.
Les mer
1 - 3 av 3

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone