Fra Sentral-Europa til yttersida i Trøndelag
Fra Sentral-Europa til yttersida i Trøndelag
29 januar 2016
Ønsket om et mindre stressende liv enn det som er vanlig i hjemlandet førte tyske Tobias Giese til Rørvik og pastorjobben i Vikna Baptistmenighet.

Av Roger Dahl

På nyåret tok Tobias Giese fatt som pastor i Vikna Baptistmenighet, som har kirken sin i kommunesentret Rørvik. Giese, som har pastorbakgrunn med seg fra Tyskland, ble født i det tidligere Øst-Tyskland. Der stod ikke religion i fokus, og Giese sa nylig til avisa Ytringen at han vokste opp med mange ateister rundt seg. Giese har jobbet som studieveileder ved et teologisk fakultet og som pastor. Etter en del år i pressområdene Köln og Düsseldorf lokket en forhåpentligvis roligere tilværelse i Norge for Tobias og kona Elisabeth.

For å realisere drømmen satte de i gang med norskkurs, og begynte å søke etter arbeid i Norge, og knyttet kontakter i Norge, blant annet med norske baptister. Så ble det Vikna Baptistmenighet på Rørvik som til sist la seg til rette for den tyske baptistpastoren med pedagogkone. Fra leiligheten sin ser de ut mot Nærøysundet og hurtigruteleia, og sier til Ytringen at de er godt fornøyd med naturen og forholdene på Vikna, og gleder seg til å se og oppleve mer av øyriket helt ute i havgapet. Tobias Giese ble innsatt som pastor i Vikna Baptistmenighet søndag 17. januar med forbønn fra menigheten og generalsekretær Terje Aadne.

– Jeg ønsker å være en pastor for alle, sa Giese til Ytringen og fortalte at han ønsker å jobbe for både kristne og ikke-kristne. Ut fra erfaring regner han med at det vil ta opp til tre år og bli godt kjent, og signaliserer med det til lokalavisen Ytringen at han ønsker å forbli i pastorjobben på Rørvik i lang tid framover. Vikna Baptistmenighet har i mange år rapportert om en jevn framgang. Kirken er nyrestaurert og utvidet, og forholdene ligger godt til rette for pastor Giese som overtar stafettpinnen etter Anne Marie Søderqvist som ble pensjonist i fjor høst.

Les også

Skal ta arven inn i en digital tid

Elisabeth og Tobias Giese er nye husfolk på Sandom Retreatsenter.
Les mer

Vil be for og velsigne Israel

Fra mars 2019 startet en med Israelsmøter i Baptistkirken i Rørvik. - Noen av oss har savnet et engasjement for Israel i menigheten og på stedet forøvrig, sier Svanhild Gaasvær på menighetens nettsider.
Les mer

Styrker felles identitet

Tur til vindmølleparken hørte med da baptistene på Vikna fikk storfint besøk av baptistene fra Steinkjer.
Les mer
1 - 3 av 15

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone