En sosial øy
En sosial øy
28 september 2020
Når samfunnet ellers har strenge restriksjoner for hvor mange som kan møtes, har Oslofjord Folkehøgskole blitt til en sosial øy for unge mennesker.

Av Siri D. Fjeldberg

I foajeen på folkehøgskolen er det liv og røre. Musikk spilles fra et eller annet sted, og elever venter på å skulle dra på tur i nærområdet. Etter fem måneder med tomme lokaler startet skolen opp igjen til vanlig tid i høst. Jeg holder meg på god avstand fra elevene når jeg blir geleidet inn på rektor Kristina Sletten Andersen nyoppussede kontor. «Vi er så glade for å kunne sette i gang», forteller hun ivrig. «Nå som det sosiale på andre arenaer er kuttet til et minimum er folkehøgskole et enda viktigere alternativ!»

Oppstarten var preget av aktiviteter i kohorter. En av aktivitetene var å sy munnbind. Etter et par uker og man kunne fastslå at ingen var syke kunne man begynne å møtes på tvers av gruppen. «Det var nok en god start for mange at de kun var sammen med folk de deler gang med, men målet på en folkehøgskole er jo at alle skal bli kjent med alle. Vi merker at elevene er opptatt av å kunne være sammen med hverandre, og her legger vi tilrette for det. De som har vært forkjølet og har måttet være isolerte på rommet, har veldig fort blitt utålmodige og savnet fellesskapet».

Bilde

Elvene har fått god informasjon på forhånd om hva kunne forventes, og noen ekstra tiltak vil det alltid være. «Det er håndsprit tilgjengelig alle steder og to bespisninger til hvert måltid. I tillegg bruker vi mer tid på turer i nærmiljøet så vi ikke er inne i klasserommene hele tiden. Alle utenlandsturene er flyttet til våren, og noen blir innenlandsturer. Den årlige turen til Marokko har blitt flyttet til Hemsedal, og reiselivslinja planlegger å kunne dra til Svalbard.»

Men selv med noen koronatiltak er alt lagt tilrette for et vaskekte og uforglemmelig folkehøgskoleår. På vei ut igjen kjenner jeg på litt misunnelse for de som kan nyte fellesskapet mens jeg skal tilbake til mitt hjemmekontor.

Les også

Fullt hus på MG-forum

MG står for multikulturell generasjon. Visjonen og misjonen er: «Cultivating the next multicultural generation and desciples»
Les mer

Ledig stilling på folkehøgskolen

Oslofjord folkehøgskole søker etter miljøarbeider, Spennende mulighet for deg som er glad i unge mennesker!
Les mer

Nye lokallag i Ung baptist

Dette året har det blitt opprettet 14 nye lokallag som har søkt om etableringsstøtte.
Les mer
1 - 3 av 62
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone