Leksehjelp i Arendal
Leksehjelp i Arendal
18 november 2019
Leksehjelpgjengen i Arendel gjør det de kan for å senke terskelen til kirka og legge tilrette for at barn føler seg sett.

Av Siri D. Fjeldberg

På bildet over fra venstre: Thor Willy Johansen, Jakob Gjøsæter, Karl Tore Moen, Unni Thorbjørnsen, Svein Arild Reiersølmoen, Elizabeth Omobude, Elin Reiersølmoen, Unni Hernes, Karin og Frank Liltved. Veena Ninge Gowda var ikke tilstede da bildet ble tatt.

«Jeg tok kontakt med skolen i nabolaget, og de gav meg lov til å komme inn i 6. og 7. klasse og invitere til leksehjelp.», forteller initiativtaker Unni Thorbjørnsen. «Jeg har også vært tilbake på skolen for å spørre hvordan de synes det er, og da fortalte de at alle er så snille på leksehjelp, vi får sitte sammen og får den hjelpen vi trenger.» Med seg har Unni mannen Jacob og en utdannet lærer. I tillegg kommer to damer som er med på en internasjonal kvinnegruppe i kirka for å hjelpe til med engelsk. Og så er det alltid noen som stiller opp på kjøkkenet og lager mat.

Hver uke er ca 30 barn der fra kl 14-16.30. Når leksene er gjort spiller de litt spill. I tillegg tar de noen løperunder rundt kirka når det blir vanskelig å sitte stille. «For oss er dette et bønnesvar», forteller Unni. «I tillegg til å kunne være der for barna, har det skapt glede i menigheten. Det betyr mye siden vi ikke har hatt noe barne- og ungdomsarbeid i kirka den siste tida»

Arendal baptistmenighet jobber med å være mer tilstede i lokalmiljøet. I tillegg til leksehjelp har de sykkeldag på våren hvor det er sykkelverksted, sykkelritt rundt kirka og politiet er tilstede for å øke kunnskapen om sykling i trafikken. " Vi håper også på sikt at terskelen for å komme inn i kirka og ta en kopp kaffe og en prat skal bli lavere for de som bor rundt kirka!", avslutter Unni. 

Leksehjelp i Arendal

Les også

Ny daglig leder i Ung baptist

«Jeg har stor tro på at tro fører til handling», sier Kjell Einar Granholt, nyansatt daglig leder i Ung baptist.
Les mer

Økt antall lokallag i Ung baptist

"Etter å ha byttet ut medlemsprogrammet vårt er vi veldig fornøyde med resultatet når vi landet på 179 godkjente lokallag", sier Siri D. Fjeldberg, administrativ leder i Ung baptist.
Les mer

Vil ikke være et underholdningsbidrag

Barn og unges hverdag er fylt av mye «støy» i form av underholdning bare et tastetrykk unna. Caleb og Sarah ønsker å sørge for næring, liv og vekst blant ungdommene i Skien Baptistmenighet.
Les mer
1 - 3 av 64
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone