Utvikling av flerkulturelle fellesskap og økt fokus på ressurser til menigheter og lokallag
Utvikling av flerkulturelle fellesskap og økt fokus på ressurser til menigheter og lokallag
12 mars 2021
Ung baptist gjennomførte sitt årsmøte digitalt forrige helg og setter en tydelig retning for arbeidet.

Av Siri D. Fjeldberg

«Gud ble ikke tatt på sengen av pandemien», sa styreleder Inger Lise Salvesen i sin velkomsthilsen til årsmøtet. «Gud står ikke å klør seg i hodet over stengte kirkedører og lurer på hva i alle dager Han skal gjøre nå. Han har fremdeles en plan, Han virker fremdeles i denne verden, og invitere oss til å være med på Hans misjon.»

Etter et annerledes år har en del behov i lokallagene blitt tydeligere, og noe av aktiviteten til Ung baptist har vært en ny satsning på ressurser. Et prosjekt er for søndagsskolealder, hvor man oversetter tegnefilmer og materiale fra Saddleback Kids. Her er prøvemateriale sendt til noen menigheter for å teste det ut. Materiellet vil etter testperioden gjøres tilgjengelig for alle menighetene. Det jobbes også med en nettside sammen med organisasjonene i Frikirkelig barne- og ungdomsunion for å samle tilgjengelige ressurser på ett sted. I tillegg jobbes det med flere lovsangsvideoer som menigheter og lokallag kan benytte seg av.

Ung baptist vil også videre fokusere på det flerkulturelle fellesskapet. Det arbeidet består i å skape møteplasser i regionene for at ungdomsgrupper og menigheter skal bli bedre kjent med hverandre. I tillegg er det en satsning på flerkulturell kompetanseheving med MG-festival for ungdommer, flere MG-forum, og et nytt flerkulturelt lederkurs i samarbeid med Laget og Pinse Ung.

Leirarbeidet og ledertreningen vil fremdeles følges opp og videreutvikles. Det samme vil samarbeidet med med Baptistsamfunnet hvor det jobbes med en felles handlingsplan fram mot 2030.

 

Les også

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Lovsang til alle

Ung baptist satser på lovsang for å rive ned skillelinjer i organisasjonen.
Les mer

Vil fylle Telenor Arena med unge kristne

Sammen med en rekke andre kristne aktører vil Ungdom i Oppdrag arrangere misjonsarrangementet The Send Norway når pandemien er over.
Les mer
1 - 3 av 138
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone