1 oktober 2021
“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”

Ung baptist har i september kommet ut med ny podkast.

Hvorfor denne podkasten?

- Vi ønsker et varmere Norge. Landet vårt er, og blir stadig mer flerkulturelt. Og det byr på verdifulle møter og mange gleder! Men som to sider på en mynt byr det også på en del utfordringer; stereotypier, stigmatisering, diskriminering, rasisme og hatefulle ytringer er reelle og de oppleves daglig. Det vi opplever som manglende i denne utviklingen er at vi snakker altfor lite om disse utfordringer med hverandre. Vi opplever at vi snakker om hverandre mer enn vi snakker med hverandre.

- For å forebygge utfordringer nevnt her, mener vi at vi må lære å kjenne hverandre og tørre å møte våre egne fordommer og skape relasjoner med de vi anser som “den andre”. Vi ønsker å ta opp de vanskelige og ubehagelige samtalene på en lett og humoristisk måte. Når Ung baptist gjør dette prosjektet er det med tro på at det er verdt å tørre å tråkke på hverandres tær fra tid til annen hvis det fører oss nærmere hverandre. På den måten kan vi skape et rausere og inkluderende Norge. Vi ønsker rett og slett å snakke mer med hverandre fremfor om hverandre. Dermed ble podkasten Kulturkræsj til.

Vertene

Foto: Tim Solwoong Kim

Kulturkræsj ledes av Thaku Biakthasung Lian og Kjell Einar Mong Granholt. Thaku er født i Myanmar og flyktet til Norge som 10-åring. Hun har vokst opp i fem forskjellige land og har studert kultur og sosialantropologi. Kjell Einar er født og oppvokst i Norge og er utdannet lektor. Dynamikken mellom de to vertene spiller en sentral rolle i hvordan dialog mellom ulike mennesker med ulik bakgrunn kan foregå på en nysgjerrig, varm og respektabel måte.

Podkasten har nylig lansert en pilotsesong i september. Her gis det smakebit på temaer som identitet, hva er typisk norsk og rasisme. Ut i fra gode respons, blir disse temaene, samt andre temaer bli tatt opp videre i andre sesonger. I de andre episodene kan vi forvente å høre fra gjester om deres historier og opplevelser om møter mellom mennesker med ulike etnisitet og kulturelle bakgrunn. Gjennom disse samtalene er målet å skape økt bevissthet rundt gleder og utfordringer som finnes i det flerkulturelle Norge, økt bevissthet rundt egne fordommer og blindsoner, økt kunnskap om hverandres historie og bakgrunn. Podkasten Kulturkræsj er for å lære å kjenne hverandre bedre.

Podkasten finner du på Spotify og Apple Podcasts.

Podkasten kan også følges på facebook.
https://www.facebook.com/kulturkraesj

 

Les også

Dåpsfest og jubileum

Langesund Baptistmenighet feirer 150 år med dåp av fem nye medlemmer.
Les mer

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

Ber norske kristne være mer kritiske til egen kultur

– Kristne som går i menigheter der folk stort sett ligner dem selv bør være mer ukomfortable med det, sier Gabriel Stephen.
Les mer
1 - 3 av 131
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone