Lovsang til alle
Lovsang til alle
26 mai 2021
Ung baptist satser på lovsang for å rive ned skillelinjer i organisasjonen.

Av Siri D. Fjeldberg

Denne våren er Simen Andersen ansatt som prosjektansvarlig for lovsangssatsningen til Ung baptist. Det synlige resultatet er musikkvideoer med høy kvalitet som menighetene kan bruke i sine gudstjenester og samlinger. Tanken bak er større!

-Jeg tror at både musikk og lovsang kan skape enhet. Musikk er noe alle har et forhold til, og vi håper at lovsangs-formen for dette kan bidra til enhet. Mer enn troen jeg har på at musikk og at forskjellige musikkformer kan bryte ned skiller, tror jeg at Gud kan det. Jeg tror at Gud kan åpenbare for oss at skillene ikke er det viktigste, men at Gud selv er det viktigste. Enheten vi som troende har i Gud, som selv er en treenighet, tror jeg er nok til å bryte ned alle skiller og murer vi har satt opp. Jeg tror Gud er grenseløs, og våre skiller, grenser og murer er ingen match for en en uendelig God, stor, mektig og grenseløs Gud!

Flere videoer kom ut til påske, og nye skal spilles inn på Rjukan før sommeren. Fremdeles har noen gudstjenester på nett og disse videoene kan brukes av menighetene. (Lenker for nedlastning finner du nederst i artikkelen). Prosjektet vil likevel ikke avsluttes når landet åpner igjen.

Ung baptist jobber med å finansiere en videre del som består av regionale lovsangssamlinger. Planen er å arrangere helger hvor musikere fra flere menigheter kan møtes og øve sammen, for så å ha en lovsangskveld hvor ungdommer fra alle menighetene samles. Ung baptist gjør dette for å samle og bygge organisasjonen, og for å oppmuntre lokale lovsangsledere til å fortsette og lede lovsang. Målet er å gi det lokale samarbeidet og lovsangsnettverket en kickstart. 

- Ung baptist skal hjelpe de lokale lovsangs-arrangementene med planlegging, og gjennomføring av arrangementet. Vi ønsker å sette fokus på samspill, og enheten lovsang kan skape både i et band, ungdomsgruppe og lokalt/regionalt nettverk. Vi ønsker å bidra med innsikten vi har i å lede lovsang, i samspill og formidling, forteller Simen.

Etter å ha ledet lovsang i mange ulike sammenhenger har han bred erfaring. Baptistmenigheter i Norge er veldig forskjellige og har ulike former for musikk og tilbedelse. Nå handler det om å finne gode måter til å samle musikere og grupper for å lære av hverandre og møtes i tilbedelse.

- Å tilbe er noe vi alle gjør uansett om vi er klar over det eller ikke. Spørsmålet er hva vi tilber. Jeg tror at lovsang kan være med på å rette tilbedelsen til den som faktisk fortjener den. For meg har lovsang vært en arena for å møte Gud, og har fungert som en reorientering av prioriteringer som har vart utover lovsangsstunden. Å tilbe den ene Gud som fortjener pris og ære har satt avtrykk i hvordan jeg lever livet mitt, og hvordan jeg ønsker å leve det. Jeg tror alle trenger lovsang fordi jeg tror vi alle trenger et møte med Gud og en stadig reorientering av hva vi prioriterer i livet, en reorientering som setter Gud først.

Lovsang til alle er et prosjekt som menighetene kan være med å ta del i. Baptistsamfunnet og noen menigheter har støttet prosjektet, men det er fremdeles behov for at menigheter, lokallag og enkeltpersoner kan være med å støtte. Det gjelder kostnaden til reise og opphold ved å spille inn videoer i Rjukan før sommeren, men også videreutviklingen med å bygge regionale fellesskap rundt lovsangskvelder og tilbedelse. Det er også mulig å melde interesse hvis dere ønsker å arrangere lovsangskvelder lokalt.

- Hvis flere menigheter støtter dette prosjektet økonomisk har vi mulighet til å utvikle prosjektet videre og spille inn mer lovsang, ha flere lovsangskvelder og løfte fokuset til lovsang, sier daglig leder i Ung baptist, Kjell Einar Granholt

Ønsker dere å bruke lovsangsvideoen kan dere redigere dem inn i egne digitale gudstjeneste eller bruke dem på gudstjenestene ved å laste dem ned her (https://drive.google.com/drive/folders/19Gg95JFpySM3wbCRLyx0fo08RdELidV_?fbclid=IwAR36jcWMWM0umej9P34AFdvTSzcMKgyOlvKElQ7IDg3TzZ-eN3n7jNBL0X8) Det er også mulig å spille dem av på Youtube.

Ønsker dere å støtte prosjektet kan dere bidra ved å gi en gave til Ung baptist merket «Lovsang til alle» på konto 3000 15 13342, eller vipps 24253. Pengene vil gå til å dekke reise og opphold for frivillige under innspillingen i Rjukan, samt til å videreutvikle prosjektet med lovsangskvelder.

 

 

Les også

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Vil fylle Telenor Arena med unge kristne

Sammen med en rekke andre kristne aktører vil Ungdom i Oppdrag arrangere misjonsarrangementet The Send Norway når pandemien er over.
Les mer
1 - 3 av 104
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone