Søndagsskolen lager podcast
Søndagsskolen lager podcast
29 november 2020
Gjennom adventstiden skal Søndagsskolens Gulliver minne barn på at selv om mye er annerledes denne julen er Jesus og julefortellingen den samme.

Av Ingunn Marie Ruud

Fisken Gulliver har skadet øyet sitt og forbereder seg på en annerledes jul i Søndagskolens nye podcast-serie. Etter gode tilbakemeldinger på Søndagsskole på YouTube i sommer, tar Søndagsskolen Norge nå steget over i podcast-verdenen med 8 episoder i adventstiden.

– Vi har sett at mange søndagsskolegrupper, rundt 40-50 prosent av gruppene, ikke har fått startet opp i høst grunnet koronapandemien. Det ligger oss sterkt på hjertet at barna som ikke får gått på søndagsskole i høst får noe likevel, sier kommunikasjonssjef i Søndagsskolen Norge, Guro Abrahamsen.

Hun legger til at det digitale innholdet selvsagt ikke kan erstatte fellesskapet og undringen barna får gjøre sammen når de møtes til søndagsskole.

– Men vi ønsker likevel å gi barna i Norge noe i adventstida som er tilgjengelig for alle, sier Abrahamsen.

Selv om mange av Søndagsskolens ansatte nå er helt eller delvis permittert ble det lagt til rette for at prosjektet med podcasten, som startet før permitteringene, skulle fullføres.

– Dette er jo primæroppdraget vårt: Jesus til barna. Vi har derfor gjort det til en prioritert oppgave. Vi tror det er særlig viktig nå som mange sitter mye hjemme at de kan få noe godt å høre på i mørketiden, sier Abrahamsen.

Fisken Gulliver
Det er Søndagsskolens maskot, fisken Gulliver, som er vert for podcasten fra sitt undervannsstudio.

– Gulliver har skadet øyet sitt og kan ikke svømme rundt slik han pleier. Derfor lager han podcast for barna, der han facetimer med dukkene Jonas og Julie på land. Samtalene deres trekker paralleller til tiden vi lever i og at det blir en annerledes jul både over og under vann, sier Merete Føyen Arnevåg, som har skrevet manus til podcasten.

Hun forteller at tematikken i podcasten handler om vennskap, hvor kristne verdier og juleevangeliet vokser fram underveis.

– Jeg håper barna vil sitte igjen med at selv om mye er annerledes i år så er det håp. Julehistorien og Jesus er den samme uansett og Gud er alltid med.

Podcasten har som mål å nå bredt ut.

– Ingenting kan erstatte å møtes fysisk. Gulliver, Jonas og Julie gir uttrykk for savnet etter å gå på søndagsskolen, men podcasten skal også fungere for dem som vanligvis ikke går på søndagsskole, sier Føyen Arnevåg.

For hele familien
Manusforfatteren forteller at podcasten skal passe for barn fra 4 til 10 år.

– Jeg tror særlig den fungerer fint om hele familien hører på den sammen. Eldre søsken tåler kanskje mer at det er litt barnslig hvis de hører på det sammen med sine yngre søsken. Det er mye humor i episodene som også gjør at foreldrene kan ha glede av å høre på, sier Føyen Arnevåg.

Episodene vil publiseres hver lørdag og søndag i adventstiden.

– Vi legger også opp til interaktivitet, slik at barn kan sende inn egne lydfiler til Gulliver underveis, sier Føyen Arnevåg.

Søndagsskolen lager podcast

HÅP: Merete Føyen Arnevåg har skrevet manus til Søndagsskolens podcast og håper barna sitter igjen med håp og forvissningen om at Jesus er den samme uansett hvor annerledes julefeiringen blir i år. FOTO: Søndagsskolen Norge.

Nytt format
Abrahamsen forteller at Søndagsskolen ikke har prøvd podcast-formatet før.

– Vi er nysgjerrige på det formatet og håper det vil bli enklere å distribuere ut til mange. Så håper vi prosjektet kan gi oss noen nye erfaringer og inspirere oss til å tenke nytt.

Selv om Søndagsskolen har mistet en del inntekter grunnet korona, vil de ikke ta betalt for podcasten.

– Vi vil at det skal være gratis. Det er jo et viktig budskap vi ønsker å nå ut med, sier Abrahamsen.

Føyen Arnevåg er spent på hvordan podcasten blir mottatt.

– Jeg var selv veldig glad i radioteater som barn og tror formatet stimulerer kreativitet. Barn i dag er veldig vant til å få både visuelt og audiovisuelt innhold samtidig. Når vi tar vekk det ene stimuleres andre sanser. Det blir spennende å se om det fenger. Jeg har veldig tro på det, sier hun. KPK

 

FOTO: Søndagsskolen Norge.

 

 

Les også

Utvikling av flerkulturelle fellesskap og økt fokus på ressurser til menigheter og lokallag

Ung baptist gjennomførte sitt årsmøte digitalt forrige helg og setter en tydelig retning for arbeidet.
Les mer

Vanskeligst for barn og unge

Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.
Les mer

Lys i en mørk tid

Sel Baptistmenighet pusser opp huset, har ny pastor og holder på å starte ungdomsgruppe.
Les mer
1 - 3 av 60
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone