Vanskeligst for barn og unge
Vanskeligst for barn og unge
1 desember 2020
Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.

Av Siri D. Fjeldberg

Koronatiden har vært utfordrende for flere menigheter i leide lokaler. Noen utleiere ønsker å være forsiktig og har midlertidig stoppet utleie. Når lokalene brukes av eiermenigheten også, ønsker flere ikke å leie ut en periode. For noen menigheter hvor lokalene blir for små når man skal holde en meters avstand, har man selv valgt å ta en pause fra å møtes. For en av menighetene som møtes en gang per måned skyldes stans i møtevirksomheten at de bor veldig spredt og ikke ønsker å overnatte privat hos hverandre. Menigheter som ikke bruker lokaler, men møtes i hjemmene, har ikke hatt treff siden mars.

«Menighetene er flinke til å samles på nett på søndager, men menigheter som sliter med lokaler er veldig lei seg fordi de ikke kan ha samlinger selv om det er åpent. Det er en ekstra belastning», forteller integrasjonspastor Peter Ngaidam. «Og for mennesker som er vant til å besøke hverandre hele tiden er det en stor overgang å kun gå på besøk hvis det er helt nødvendig».

Størst utfordringer er det for barn og unge. «I Oslo Karen Baptistmenighet har vi ikke lenger søndagsskole for barna», forteller Harry Sein, som også er leder for Karen Baptists in Norway. «Søndagsmøtene på nett passer ikke for barna fordi de ikke forstår så mye karen.»

Daglig leder i Ung baptist, Kjell Einar Granholt mener det er viktig at man tar vare på barna. «Vi ser at noen har tidvis kjørt smittevennlige ungdomssamlinger eller søndagsskoler i forskjellige varianter, mange også på nett. Vi vet hvor viktig det er for barn og unge med møtepunkt eller kontakt! Jeg husker selv hvor viktig det var at mine ledere fulgte opp meg. Vi vil derfor sterkt anbefale å holde kontakten med barn og unge på en eller annen måte - en liten oppmerksomhet i posten eller en oppmuntrende melding kan bety veldig mye.»

Les også

Velkommen til julegudstjeneste

Andenes Baptistmenighet inviterer oss alle med på digital julegudstjenste den andre Kovid-julen.
Les mer

Digitale julegudstjenester

Det ble ingen vanlig jul i år heller. Flere av våre menigheter tilbyr derfor digitale julegudstjenester. Vi vil forsøke å samle flest mulig av disse gudstjenestene i denne artikkelen.
Les mer

Digitale gudstjenester

Korona påvirker oss fremdeles, og i mange områder av landet er det strenge restriksjoner. Vi har derfor tatt en sjekk på digitale tilbud fra Home Church, Oslo og andre kirker søndag 16. mai.
Les mer
1 - 3 av 136
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone