Satser stort på ungdom
Satser stort på ungdom
7 oktober 2019
Den Vietnamesiske Baptistmenighet i Oslo vil bygge et sunt miljø for barn og unge på eget leirsted i Brumunddal.

Av Siri D. Fjeldberg

«Vi gjør dette fordi det er et viktig forebyggende arbeid i samfunnet. Familier som fungerer godt påvirker masse i lokalsamfunnet. Derfor prøver vi å hjelpe foreldre til å forstå hverandre, og til å forstå barna.», forteller Phuc Hau Doan. Et av tiltakene er at de har kjøpt et leirsted i Brumunddal. «Vi er migranter i Oslo, og ingen av oss har hytte. Derfor har menigheten kjøpt et leirsted hvor vi kan møtes og komme litt bort fra byen. Her er det et stort uteområde for barna.» Menigheten jobber masse for at ungdommer skal trives i menigheten. Det er gjort endringer så de skal få bestemme mer selv hvordan de vil ha det, ikke bare på ungdomsmøter, men i hele menigheten. «Vi ønsker å endre våre måter å gjøre ting på slik at ungdommer vil føle seg verdsatt, elsket og ha tilhørighet. Vi har ikke kommet langt, men tror vi er på rett vei.»

Menighetens visjon er at de vil bygge en ny generasjon som elsker Jesus og har et brennende hjerte for ufrelste mennesker. De ønsker å ha en sterk base for å kunne nå ut til alle folkeslag. Samtidig tror de at neste generasjon i menigheten vil bli mer og mer flerkulturell og at Gud vil reise opp unge mennesker til å nå ut med evangeliet.

Menigheten driver allerede et stort misjonsarbeid. For en tid tilbake startet de to menigheter i Tyskland for å nå vietnamesere. Disse ligger i Berlin og Baden-Baden. I tillegg har de startet flere menigheter i Vietnam og driver mye misjonsarbeid der.

 

Les også

Vil ikke være et underholdningsbidrag

Barn og unges hverdag er fylt av mye «støy» i form av underholdning bare et tastetrykk unna. Caleb og Sarah ønsker å sørge for næring, liv og vekst blant ungdommene i Skien Baptistmenighet.
Les mer

Ung europeisk nettverksbygging

European Baptist Federation Youth arrangerer årlig konferanse for unge ledere i Europa. Ung baptist har sendt deltakere i mange år og dette er en av møteplassene som blir prioritert.
Les mer

Nye retningslinjer for Frifond i Ung baptist

Mindre jobb for lokallagene, mer rettferdig ordning og fremdeles mulig å få penger til gode ideer!
Les mer
1 - 3 av 53
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone