Satser stort på ungdom
Satser stort på ungdom
7 oktober 2019
Den Vietnamesiske Baptistmenighet i Oslo vil bygge et sunt miljø for barn og unge på eget leirsted i Brumunddal.

Av Siri D. Fjeldberg

«Vi gjør dette fordi det er et viktig forebyggende arbeid i samfunnet. Familier som fungerer godt påvirker masse i lokalsamfunnet. Derfor prøver vi å hjelpe foreldre til å forstå hverandre, og til å forstå barna.», forteller Phuc Hau Doan. Et av tiltakene er at de har kjøpt et leirsted i Brumunddal. «Vi er migranter i Oslo, og ingen av oss har hytte. Derfor har menigheten kjøpt et leirsted hvor vi kan møtes og komme litt bort fra byen. Her er det et stort uteområde for barna.» Menigheten jobber masse for at ungdommer skal trives i menigheten. Det er gjort endringer så de skal få bestemme mer selv hvordan de vil ha det, ikke bare på ungdomsmøter, men i hele menigheten. «Vi ønsker å endre våre måter å gjøre ting på slik at ungdommer vil føle seg verdsatt, elsket og ha tilhørighet. Vi har ikke kommet langt, men tror vi er på rett vei.»

Menighetens visjon er at de vil bygge en ny generasjon som elsker Jesus og har et brennende hjerte for ufrelste mennesker. De ønsker å ha en sterk base for å kunne nå ut til alle folkeslag. Samtidig tror de at neste generasjon i menigheten vil bli mer og mer flerkulturell og at Gud vil reise opp unge mennesker til å nå ut med evangeliet.

Menigheten driver allerede et stort misjonsarbeid. For en tid tilbake startet de to menigheter i Tyskland for å nå vietnamesere. Disse ligger i Berlin og Baden-Baden. I tillegg har de startet flere menigheter i Vietnam og driver mye misjonsarbeid der.

 

Les også

Utvikling av flerkulturelle fellesskap og økt fokus på ressurser til menigheter og lokallag

Ung baptist gjennomførte sitt årsmøte digitalt forrige helg og setter en tydelig retning for arbeidet.
Les mer

Vanskeligst for barn og unge

Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.
Les mer

Søndagsskolen lager podcast

Gjennom adventstiden skal Søndagsskolens Gulliver minne barn på at selv om mye er annerledes denne julen er Jesus og julefortellingen den samme.
Les mer
1 - 3 av 64
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone