Masterstudie i praktisk teologi
Masterstudie i praktisk teologi
18 februar 2018
Fokus på lederskapets, spiritualitetens og forkynnelsens betydning for at menigheter skal kunne utvikles og vokse.

Av Roald Zeiffert

Høyskolen for Ledelse og Teologi har i samarbeid med Ansgar Teologiske Høgskole og Örebro Teologiska Högskola et masterprogram i praktiske teologi. Flere fra baptistsamfunnet er allerede i gang med studiet, sammen med pastorer og ledere fra mange ulike sammenhenger i Skandinavia. - Det å studere etter at en har jobbet i noen år, og kunne ta med seg sin egen erfaring inn i studiet, og samtidig være i dialog med andre studenter som gjør det samme er veldig spennende, sier Maria Furusand. Hun er en av studentene med baptistisk bakgrunn fra Evangeliska Frikyrkan i Sverige.

- Det viktigste utbyttet fra masteren er å skaffe seg menighetsutviklende kompetanse sier Lars Råmunddal, dosent i praktisk teologi på Ansgar, og ansvarlig for masterstudiet. - Masteren passer på alle som er i en eller annen kristen tjeneste. Eller som har en eller annen form for lederoppgaver i kirke, menighet, misjon eller organisasjonsliv.

Det er mulig å ta studiet på full tid, men de fleste tar det på halv tid og kombinerer det med jobb. Studiet avsluttes med en større avhandling, der Maria skriver om barn og nattverd i en baptistisk kontekst. –Det er utrolig spennende å få lov til å forske på noe jeg selv opplever så spennende å relevant. Og alle i kirken, ikke minst pastorer trenger mer kunnskap om barn og deres forhold til tro, avslutter Maria.

Les mer om masterstudier på HLT

Relaterte lenker

Les også

Utvikling av flerkulturelle fellesskap og økt fokus på ressurser til menigheter og lokallag

Ung baptist gjennomførte sitt årsmøte digitalt forrige helg og setter en tydelig retning for arbeidet.
Les mer

Vanskeligst for barn og unge

Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.
Les mer

Søndagsskolen lager podcast

Gjennom adventstiden skal Søndagsskolens Gulliver minne barn på at selv om mye er annerledes denne julen er Jesus og julefortellingen den samme.
Les mer
1 - 3 av 103
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone