Skal be for barna 24 timer i døgnet i en uke
Skal be for barna 24 timer i døgnet i en uke
11 januar 2018
Søndagsskolen Norge ønsker seg enda flere voksne forbedere for sin bønneuke der barna blir bedt for døgnet rundt.

Av Ingunn Marie Ruud

Neste uke, fra 15. til 21. januar går Søndagsskolen Norges bønneuke, Bønn 24/7, av stabelen. Hundrevis av voksne deler da døgnets timer mellom seg for å be for barna. BOver 120 voksne har så langt meldt seg på for å være med å virkeliggjøre Søndagsskolens bønn for barna 24 timer i døgnet i 7 dager. 

– Vi tror at bønn er i kjernen av det kristne livet og av søndagsskolearbeidet. Vi ønsker å be fram nye søndagsskolegrupper og frivillige ledere, sier leder for Bønn 24/7, Maria Sammut.

Det er fjerde gang det arrangeres en slik bønneuke der det bes døgnet rundt i en hel uke.

– En slik bønneuke setter fokus på viktigheten av bønn og skaper fellesskap. Vi ber blant annet spesielt for barn som blir mobbet for sin tro eller er offer for seksuelle krenkelser, sier prosjektlederen.

Hun tror det at man ber og vet det blir bedt kontinuerlig hele døgnet også gjør noe med de som deltar.

– For Gud er kanskje tiden irrelevant, men for mennesker er den viktig. Det er veldig fint å kunne samle folk til å be i en slags stafett på denne måten, sier hun.

 

Inspirasjon fra Oslo
Inspirasjonen til en bønneaksjon døgnet rundt kom fra kretsen i Oslo og Akershus.

– De ble inspirert av arrangementet Bønn for Oslo og i 2015 gjorde vi det til en landsdekkende aksjon, sier Sammut.

Så langt har over 120 forbedere meldt seg til tjeneste. De forplikter seg til å be en bestemt time, og får en liste med konkrete bønneemner, og forslag til hvordan en time i bønn for søndagsskolen kan være.

– I bønnen møter Jesus alle sine barn - både de som har levd lenge og de som har levd kort på denne jorden, sier prosjektlederen.

Bønneemnene er delt inn i kategoriene barna, familiene, frivillige ledere og Søndagsskolen Norge.

Skal be for barna 24 timer i døgnet i en uke

VIL HA FLERE MED: Prosjektleder for Søndagsskolens bønneuke, Bønn 24/7, ønsker seg enda flere forbedere med på aksjonen. FOTO: Søndagsskolen Norge

 

Trenger flere forbedere
Sammut forteller at det fremdeles trengs flere forbedere og håper flere vil melde seg på. For å dekke alle timene i uka trengs det totalt 168 forbedere.

– Alle som har et hjerte for barn kan være med å be, også hvis du ikke vil sette deg opp på en liste, sier prosjektlederen.

Hun håper likevel de får fylt opp de få timene som er igjen for å få til kontinuerlig bønn hele døgnet.

– Det er særlig i helga på dagtid og noen nattetimer som mangler, sier Sammut og oppfordrer folk til å ta kontakt med Søndagskolen Norge hvis de vil være med.

 

Vil vekke gnister
Søndagsskolen håper også at det gjennom bønneaksjonen tennes gnister til å starte opp nye barnegrupper, til å stille som frivillig leder og til å sende egne barn i søndagsskole.

– Tidligere år har vi opplevd at folk som har vært med og bedt en time har blitt inspirert til selv å stille opp som søndagsskoleledere, sier Sammut.

Hun håper aksjonen kan fremheve viktigheten av bønn i kristen tjeneste og det Søndagsskolen driver med, nemlig formidling av Jesus til barna.

– Aller mest ønsker vi at Gud rører med menneskers hjerte. Det er det vi jobber for først og fremst. KPK

Skal be for barna 24 timer i døgnet i en uke

BØNN SOM INSPIRERER: Søndagsskolen Norge håper at bønneuka også kan inspirere til at det startes flere søndagsskolegrupper rundt om i landet. FOTO: Søndagsskolen Norge

Relaterte lenker

Les også

Vanskeligst for barn og unge

Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.
Les mer

Søndagsskolen lager podcast

Gjennom adventstiden skal Søndagsskolens Gulliver minne barn på at selv om mye er annerledes denne julen er Jesus og julefortellingen den samme.
Les mer

Lys i en mørk tid

Sel Baptistmenighet pusser opp huset, har ny pastor og holder på å starte ungdomsgruppe.
Les mer
1 - 3 av 86
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone