Vi ber!
Vi ber!
31 mars 2021
Vår bønneleder Bjørn Olav Hansen har tatt initiativ til å omslutte Myanmar med land og folk i bønn.
I påsken ble det tatt initiativ til et syv dager langt bønneinitiativet for Myanmar (Burma)  fra vår bønneleder Bjørn Olav Hansen. Selv om selve påskehøytiden er over,  er det ingen grunn til å slutte å be.

Bjørn Olav Hansen skrev om bønneintiativet:
 
- Jeg lovte å komme tilbake til en bønneguide for disse dagene, slik at du lettere kan be mer målrettet og konkret. Denne bønneguiden er laget av misjonsorganisasjonen Overseas Missionary Fellowship, og oversatt av meg,
 
Først litt bakgrunn:
I Myanmar protesterer tusenvis i gatene etter at militæret tok kontroll over landet og arresterte Myanmars leder Aung San Suu Kyi 1. februar. Hva er bakgrunnen for denne situasjonen, og hvordan kan vi be for landet på dette tidspunktet?
 
Myanmar (tidligere kjent som Burma) er en levende, flerfarget mosaikk med over 100 forskjellige folkegrupper, som grenser til Thailand, Laos, Bangladesh, Kina og India. Det var et av de første sørøstasiatiske landene som omfavnet buddhismen i det 3. århundre f.Kr., selv om det kristne vitnet i Myanmar dateres tilbake i 400 år. Mens kirkeveksten opprinnelig var treg, er det i dag over 3 millioner kristne i Myanmar (6 prosent av befolkningen). Flertallet av kristne er fra etnisk minoriteter.
 
Myanmar har en lang historie med å være et militært ledet land. Fra slutten av 1980-tallet og frem til 2011 Aung San Suu Kyi (uttales Aung San Suu Chee) og hennes partimedlemmer kjempet og lobbyet for en sivil demokratisk valgt regjering. De møtte motstand og fengsel. I 2011 resulterte skiftende geopolitiske vinder i at militæret åpnet døren for en maktdelingsavtale med hennes parti, National League for Democracy (NLD). NLD bidro til å forbedre den økonomiske statusen til mange i løpet av ledertiden. NLD ble avsatt 1. februar 2021 og militæret erklærte en unntakstilstand.
 
Begivenhetene i begynnelsen av februar kommer i sammenheng med flere tiår med interetnisk spenning i landet, inkludert behandlingen av Rohingya-muslimske folk de siste årene. På noen områder har disse spenningene økt den siste tiden. Selv om dette ikke er direkte knyttet til militærets nylige handlinger, krever det fortsatt kirkens bønner.
Siden 1. februar har det vært en utbredt protestbevegelse. Protester fortsetter å omfatte leger og helsepersonell, lærere, studenter og tjenestemenn fra et bredt utvalg av befolkningen som nekter å jobbe for militæret og lammer mange sektorer av regjeringen. Militæret har brakt inn portforbud, krigsrett og arrestert demonstranter. De har også brukt vannkanoner, tåregass fra jagerfly, gummikuler og levende runder for å spre demonstranter. Minst 500 demonstranter har mistet livet siden 1. februar, og tallene fortsetter å øke.
Bruk Guds ord
- Vi inviterer deg til å be over Myanmar ved å bruke Salme 1 og 2 som en veiledning
 
Beskyttelse
- Be for Guds inngripen. Be om beskyttelse for kristne og at den nåværende krisen skal løses på en måte som fører til fred.
- I løpet av denne tiden ber vi for minoriteter som Rohingya, Chin, Karen, Shan og Kachin at de vil bli beskyttet. (Det har allerede vært en økning av vold mot dem i områdene de bor.)
- Be for Gud å overbevise hjertene til lederne som utøver vold, slik at de omvender seg.
 
Vitne
- Be for de som er i forvaring og deres familier, at de skal høre om Kristi kjærlighet.
- Be om at kristne i Myanmar skal bli etablert i Guds ord.
- Be for kristne i Myanmar om å stå fast i sin tro.
- Be om at de vil bli styrket med all frimodighet til å dele evangeliet.
- Be for Gud om å sende ut arbeidere til høsten.
 
Kirken
- Be for kristne om å stå fast mot fristelse til å synde.
- Pris Herren for hvordan han bruker disse utfordringene til å finpusse bruden sin.
- Be for Gud om å heve røster i kirken som krever hellighet og vende andre brødre og søstre i Kristus bort fra synd. For troende å vandre i den friheten han har gitt gjennom sin død og oppstandelse.
 
Tilgivelse
- Be for familiene til de som har mistet livet under denne konflikten.
- Be for Myanmars kristne å vise Kristi kjærlighet til sine naboer og til og med deres fiender og be for dem som forfølger dem.
- Be om beskyttelse for Myanmars kristne mot enhver rot av bitterhet eller hardhet i deres hjerter.
 
Visdom
- Be om at kristne i Myanmar skulle ha guddommelig visdom midt i utrolig utfordrende omstendigheter.
- Be for Myanmars kristne at de ikke vil sette sitt håp på dødelige, men på Herren. (Salme 146: 3-6).
- Be om visdom for de i innflytelsesposisjoner utenfor Myanmar når de reagerer på situasjonen der og prøver å fremme fred.
 
I tøffe valg
Kristne i Myanmar står overfor utrolig utfordrende situasjoner. Situasjoner der det å stå opp for det som er riktig i Guds øyne, kan bety å bli utstøtt av andre eller enda verre.
Be om frimodighet til å følge Gud i tro og lydighet.
 
Selv om du ikke er med i Baptistenes Bønnefellesskap kan du være med i forbønn for Myanmar i denne påsken!
 
Baptistenes Bønnefellesskap er et nasjonalt bønnenettverk bestående av menigheter og enkeltpersoner tilhørende Det Norske Baptistsamfunn. Baptistenes Bønnenettverk ønsker å inspirere til bønn for Norge, for vekkelse, menighetsvekst og fornyet åndelig liv. Baptistenes Bønnefellesskap ledes av pastor Bjørn Olav Hansen. Bønnefellesskapet vil legge til rette for praktisk veiledning og tilbud om bønneseminarer til de menighetene innen DNB som ønsker å fokusere mer på bønn i sine sammenhenger. Dersom du ikke allerede er tilknyttet bønnenettverket kan du bli medlem.
 

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Velsignet påskehøytid

Etter to år med digital påskefeiring gleder vi oss i år over å kunne være sammen og feire Jesu oppstandelse i fellesskap.
Les mer

Følg påsken på baptist.no

Det var intense og utfordrende dager i påsken. Bli med på disiplenes opplevelser fra dag til dag gjennom påsken.
Les mer
1 - 3 av 82
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone