Jeg vil hedre Asbjørn Häger
Jeg vil hedre Asbjørn Häger
11 oktober 2017
Baptistpastor Asbjørn Häger jobbet på heltid for Billy Graham-organisasjonen siden rundt 1970 til han ble pensjonist. Han har reist land og strand i hele Norge og vist filmer som er utgitt av organisasjonen. Det som kjennetegnet Asbjørn var hans lidenskapelige brann for å utbre evangeliet.

Tidlig på syttitallet var ikke filmer vist på kino helt stuerent blant kristenfolket. Derfor ble Asbjørn møtt med kritiske blikk og kommentarer fordi han viste disse filmene både på kinolokaler og i kirker og bedehus. Dette overså Asbjørn da brannen for å nå ikke-kristne med et klart Jesus-budskap var viktige for ham enn å høre på negative kristne røster.

Asbjørn Häger ivret også for at Franklin Graham skulle komme til Norge. For som han sa: Nordmenn trenger å høre evangeliet om Jesus Kristus og stilles på valg.

I 2012 fikk jeg en telefon av Europa-direktør Hans Mannegren fra Billy Graham-organisasjonen om jeg og et par andre norske kristenledere kunne komme til Island for å overvære Grahams kampanje. Det var Asbjørn som hadde informert Hans Mannegren om blant annet mitt navn. Ingen av oss tre hadde anledning til å reise på så kort varsel.

God tid før våren 2016 ble det planlagt møter i noen byer med Franklins sønn, Will Graham. Asbjørn fikk med seg planleggingen og han ringte meg hver dag i en periode for han var så interessert i dette. Han ivret også sterkt for at Franklin Graham måtte komme til Oslo Spektrum.

Kort tid etter at Will Graham besøkte Norge, døde Asbjørn Häger neste 90 år gammel. Han hørte om Wills møter og gledet seg over dem, og han håpet inderlig at vi ville gå for at Franklin Graham skulle komme til Norge. Men da Asbjørn døde var ikke det avklart. Nå vet vi at Franklin Graham med team kommer til Oslo Spektrum den 11. og 12. november.

Tenk hvor glad og stolt Asbjørn Häger hadde vært over nettopp det om han hadde levd! Derfor ønsker jeg å minnes Asbjørn Häger og hedre hans gode minne i dag!

For Asbjørn var den én ting som gjaldt: Det var å presentere Jesus for våre medmennesker. Dette bibelordet var dekkende for hans liv: ”Av hele mitt hjerte ønsker jeg og ber til Gud at de må bli frelst.”

Av Sten Sørensen
Leder av styret for Håpets Festival

Les også

Kristne briter føler seg marginalisert

I en ny undersøkelse mener 67 prosent av de kristne respondentene at det ikke anses akseptabelt i det britiske samfunnet for kristne å dele sin tro med andre slik denne gatepredikanten i gjør i Covent Garden. FOTO: Wikimedia Commons
Les mer

Kjører med bibelvers på panseret

Rallysjåføren Simon Wågø Syversen (24) har plassert «den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen på bilen.
Les mer

Filmmannen fikk hjemlov

Fredag, 3. juni, fikk pastor Asbjørn Häger, Halden, hjemlov, 89 år gammel. Kjent i hele Norge for arbeidet med kristen film tilknyttet Billy Grahams organisasjon.
Les mer
1 - 3 av 19
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone