Lys i en mørk tid
Lys i en mørk tid
9 november 2020
Sel Baptistmenighet pusser opp huset, har ny pastor og holder på å starte ungdomsgruppe.

Av Siri D. Fjeldberg

Nord-Gudbrandsdalen er ikke preget av store forsamlinger eller høy gudstjenesteoppslutning. Dermed er Sel Baptistmenighet med sitt gudstjenestebesøk på ca 30 personer den største frimenigheten mellom Dombås og Ringebu. «Vi må satse på evangelisering», sier Kjell-Arne Falla som startet som pastor i januar i år. Kjell-Arne har lang erfaring som offiser i Frelsesarmeen og har blant annet vært korpsleder i Trondheim. Overgangen til å bli baptist har ikke vært vanskelig. «Baptistene har litt mindre byråkratiske ordninger og jeg har tidligere blitt døpt på bekjennelse av tro. Ellers er møteformen ganske lik.» Nå ser han ser fram til å kunne bidra med sin kunnskap inn i arbeidet i Otta.

Brødrene Jackson, Bahati og Promise er også mest opptatt av å snakke om hvordan de skal kunne fortelle sine jevnaldrende om Jesus. Som eneste aktive kristne ungdommer i området ønsker de å kunne dele evangeliet i hverdagen sin, men skjønne at de må tilpasse seg kulturforskjellene mellom Kongo og Norge. Nå blir de, sammen med en håndfull ungdommer til, medlemmer av Ung baptist og gleder seg til å få være en del av en større organisasjon og treffe andre kristne ungdommer i Norge.

Kjell-Arne jobber i en deltidsstilling og trives godt med det siden han pendler fra Trondheim. Menigheten fikk huset de bruker nå i gave fra Normisjon i 2016 og har solgt det gamle lokalet. Nå pusser de opp og oppdaterer med nytt teknisk utstyr.

Menigheten sin styrke er og har vært bibelundervisning. De samles til bibelundervisning hver uke til tross for at medlemmene er spredt geografisk. Menigheten har vært veldig trofast i bønn for dalen og de jobber med hvordan de skal satse framover.

Les også

Utvikling av flerkulturelle fellesskap og økt fokus på ressurser til menigheter og lokallag

Ung baptist gjennomførte sitt årsmøte digitalt forrige helg og setter en tydelig retning for arbeidet.
Les mer

Vanskeligst for barn og unge

Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.
Les mer

Søndagsskolen lager podcast

Gjennom adventstiden skal Søndagsskolens Gulliver minne barn på at selv om mye er annerledes denne julen er Jesus og julefortellingen den samme.
Les mer
1 - 3 av 85
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone