Kjører med bibelvers på panseret
Kjører med bibelvers på panseret
23 juni 2017
Rallysjåføren Simon Wågø Syversen (24) har plassert «den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen på bilen.

Simon Wågø Syversen får ekstra selvtillit og føler seg tryggere når han har Gud i ryggen ute på rallycrossbanen, skriver Hamar Arbeiderblad (HA). Wågø Syversen har nemlig «John 3:16» skrevet synlig i fronten på rallycrossbilen sin.

– 3:16 er kanskje det mest kjente bibelverset, og det er litt den standard-greia for alle kristne idrettsutøvere, sier rallycross-talentet til Hamar Arbeiderblad under rallycrossrunden på Hell utenfor Stjørdal. Verset er den engelske skrivemåten for Johannes 3,16 som også kalles Den lille bibel: «For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv».

Bibelhenvisningen er plassert på det som kanskje er den «viktigste» sponsorplassen i fronten på bilen.

Ikke alltid like åpen
Til tross for at Wågø Syversen har vokst opp med en kristen tro i familien, og alltid hatt en tilhørighet til kristendommen og Gud, er det først i voksen alder som aktiv rallycrossfører han nå viser det tydelig.

– Jeg er tryggere og har mer selvtillit nå enn da jeg var yngre. Du er jo ikke den kuleste gutten i klassen om du går rundt og sier at du er kristen, sier 24-åringen til HA. Rallycrossutøveren, som kom til semifinalen i den norske VM-runden sist helg, sier at troen gir ham en ekstra trygghet og selvtillit på startplata.

– Vi får ta det som en forsikring i himmelen til senere, så det er en grei investering syns jeg, fleiper han.

Nysgjerrighet
Wågø Syversen forteller at responsen fra miljøet har vært positiv. Mange deler sin egen tro, eller er nysgjerrige på hans tanker rundt kristendom og tro.

– Det er mange som kommer og snakker med meg og åpner seg opp uten at jeg tar noe spesielt initiativ til å snakke om det. Mange blir oppmuntret av å se det jeg gjør, og det gjelder ikke bare kirkegjengere, men også alle andre, sier han. 24-åringen fra Hamar er klar på at han ikke er spesielt praktiserende og har et avslappet forhold til sin kristne tro.

– Jeg har ingen spesielle ritualer, jeg er ikke «avholds», jeg ber ikke hver dag og gjør ikke noe stort ut av det. Troen min ligger i at jeg tror alt er skapt med en hensikt og at Gud er interessert i alt vi driver med, sier han. KPK

Les også

Jeg vil hedre Asbjørn Häger

Baptistpastor Asbjørn Häger jobbet på heltid for Billy Graham-organisasjonen siden rundt 1970 til han ble pensjonist. Han har reist land og strand i hele Norge og vist filmer som er utgitt av organisasjonen. Det som kjennetegnet Asbjørn var hans lidenskapelige brann for å utbre evangeliet.
Les mer

Kristne briter føler seg marginalisert

I en ny undersøkelse mener 67 prosent av de kristne respondentene at det ikke anses akseptabelt i det britiske samfunnet for kristne å dele sin tro med andre slik denne gatepredikanten i gjør i Covent Garden. FOTO: Wikimedia Commons
Les mer

Filmmannen fikk hjemlov

Fredag, 3. juni, fikk pastor Asbjørn Häger, Halden, hjemlov, 89 år gammel. Kjent i hele Norge for arbeidet med kristen film tilknyttet Billy Grahams organisasjon.
Les mer
1 - 3 av 17
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone