Prosjektkoordinatoren i Buta
Prosjektkoordinatoren i Buta
30 mai 2016
Jean Bhete Osito - en viktig medarbeider hos CBCN, samarbeidskirken vår i DR Kongo.

Av Lise Kyllingstad

Bhete er utdannet agronom med støtte fra Norad. Gjennom mange år som leder for ulike prosjekter og med flere verv i lokalsamfunnet, samt deltakelse på kurs og seminarer, har han opparbeidet seg en solid faglig kompetanse. Denne kompetansen, sammen med hans stødige tro, gjør han til en høyt aktet medarbeider i CBCN. Han nyter også stor respekt blant ledere og politikere i området.

Jeg har tenkt at Bhete må ha et spesielt kall til å jobbe for CBCN i Bas-Uélé. Med hans kompetanse ville han kunne få en hvilken som helst jobb, hvor som helst i Kongo. I tillegg har han vært alene med de minste barna i mer enn to år. Kona er syk og har fått behandling i hovedstaden Kinshasa. I en periode fryktet man at hun hadde kreft, men heldigvis hadde hun ikke det. Nå håper de at hun snart er frisk nok til å komme hjem igjen.

Da jeg var i Buta i høst, spurte jeg Bhete om han har fått jobbtilbud som han har takket nei til. Han bekreftet at det hadde han. Sannsynligvis jobber med mye høyere status og mye bedre lønn enn jobben i CBCN. Men Bhete hadde takket nei til samtlige tilbud fordi han ikke kunne forene disse jobbene med sin kristne tro. Korrupsjon, som er et kjent fenomen i mange afrikanske land, er noe han kunne risikere å bli dradd inn i, og det ville han ikke!

Som misjonsleder med ansvar for oppfølgingen av Norad-finansierte prosjekter i Bas-Uélé, er jeg utrolig takknemlig for å ha Bhete som min nærmeste medarbeider i CBCN. Han er koordinator for alt utviklingsarbeid som drives av kirken, og det er han som leder arbeidet med å utarbeide prosjektdokumenter og handlingsplaner for alle prosjektene som får støtte fra Norge.

Les også

Studietur til Tyrkia

Vi selger noen få restplasser på studieturen for baptistledere til Tyrkia 6.-12. september.
Les mer

Vi må hjelpe

Baptistkirken i Drammen bærer navnet Eben Eser. Det betyr "Hittil har Herren hjulpet". Vi ber om at Herren vil fortsette å hjelpe - og nå spesielt folket i Ukraina
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer
1 - 3 av 216
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone