Sørger for bøker til universitetsbiblioteket
Sørger for bøker til universitetsbiblioteket
16 oktober 2013
Vi har fått penger fra NORAD til å utruste universitetet i Buta med bibliotek. Det vil bety en stor forskjell for de 850 studentene.

 Av Arild Harvik

I Buta ligger et lite universitet. Det har cirka 850 studenter, og det undervises i en rekke fag; afrikansk kultur, fransk, afrikanske språk, geografi, matematikk, engelsk, regnskap, geografi, og miljøbevaring. De fleste studentene tar sike på å undervise, grunnskole og videregående skole.

Bygningene de holder til i er et nedlagt belgisk hospital. Det er en selvfølge at skoler – universiteter har et bibliotek, tilgang på faglitteratur for elever og lærere.  Slik er det ikke i Buta. I samarbeid med de lokale myndigheten i Buta og våre venner i baptistsamfunnet der har vi søkt NORAD om hjelp, og vi har fått et positivt svar

. I løpet av de tre neste årene skal vi sammen gi universitetet et bibliotek. I løpet av 2016 skal det være ferdig. Da skal følgende arbeid være gjort:

  • Bygningen skal settes i stand med innvendig maling, bokhyller, bord – stoler – belysning.
  • Utstyr skal kjøpes, som data- og kopimaskiner.
  • Bøker skal kjøpes inn, reglement for utlån av bøker skal være på plass.

Når prosjektet er avsluttet, og studentene sitter bøyd over bøkene har NORAD og Baptistsamfunnet bidratt med 1.100 000 kroner. Arbeidet vil komme i gang våren 2014 Vi har tidligere formidler penger til tilsvarende bibliotek i Bondo.

Les også

100 år med misjonsvirksomhet i Kongo

12.-13. september ble misjonsjubileet feiret med glimt fra historien og visjoner for arbeidet framover. Opptak fra feiringen er nå tilgjengelig på nett.
Les mer

Libanon trenger støtte og forbønn!

Baptistene i Libanon med Arab Baptist Theological Seminary i Beirut tar på mange måter ansvar i samfunnet. Etter eksplosjonen 4. august trenger de støtte, forbønn og hjelp!
Les mer

Fra Bernhard Aalbu til Lise Kyllingstad

I takknemlighet til Gud for det vi har fått være med på feirer Det Norske Baptistsamfunnet 100 års tilstedeværelse i Kongo.
Les mer
1 - 3 av 230
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone