Sørger for bøker til universitetsbiblioteket
Sørger for bøker til universitetsbiblioteket
16 oktober 2013
Vi har fått penger fra NORAD til å utruste universitetet i Buta med bibliotek. Det vil bety en stor forskjell for de 850 studentene.

 Av Arild Harvik

I Buta ligger et lite universitet. Det har cirka 850 studenter, og det undervises i en rekke fag; afrikansk kultur, fransk, afrikanske språk, geografi, matematikk, engelsk, regnskap, geografi, og miljøbevaring. De fleste studentene tar sike på å undervise, grunnskole og videregående skole.

Bygningene de holder til i er et nedlagt belgisk hospital. Det er en selvfølge at skoler – universiteter har et bibliotek, tilgang på faglitteratur for elever og lærere.  Slik er det ikke i Buta. I samarbeid med de lokale myndigheten i Buta og våre venner i baptistsamfunnet der har vi søkt NORAD om hjelp, og vi har fått et positivt svar

. I løpet av de tre neste årene skal vi sammen gi universitetet et bibliotek. I løpet av 2016 skal det være ferdig. Da skal følgende arbeid være gjort:

  • Bygningen skal settes i stand med innvendig maling, bokhyller, bord – stoler – belysning.
  • Utstyr skal kjøpes, som data- og kopimaskiner.
  • Bøker skal kjøpes inn, reglement for utlån av bøker skal være på plass.

Når prosjektet er avsluttet, og studentene sitter bøyd over bøkene har NORAD og Baptistsamfunnet bidratt med 1.100 000 kroner. Arbeidet vil komme i gang våren 2014 Vi har tidligere formidler penger til tilsvarende bibliotek i Bondo.

Les også

Studietur til Tyrkia - avlyst

I samarbeid med EBMI inviterte vi studietur til Tyrkia for pastorer, menighetsledere og andre interesserte 8.-14. september. Denne turen er dessverre avlyst på grunn av usikkerheten rundt utviklingen av Korona-viruset.
Les mer

Inspirasjonssamling

Sommeren 2021 får vi besøk av baptister fra hele Europa. Misjonskonferansen Sendt holdes i Stavanger. 28. august møter ledelsen for Europas baptister baptistene i Stavanger-området.
Les mer

Et håndslag til helsearbeidet i Bas-Uélé

20.juni var Rita og Arild Henningsen innom kontoret til Baptistsamfunnet og overleverte 142.750 kroner som de har samlet inn til helsearbeidet i Bas-Uélé
Les mer
1 - 3 av 219
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone