Sørger for bøker til universitetsbiblioteket
Sørger for bøker til universitetsbiblioteket
16 oktober 2013
Vi har fått penger fra NORAD til å utruste universitetet i Buta med bibliotek. Det vil bety en stor forskjell for de 850 studentene.

 Av Arild Harvik

I Buta ligger et lite universitet. Det har cirka 850 studenter, og det undervises i en rekke fag; afrikansk kultur, fransk, afrikanske språk, geografi, matematikk, engelsk, regnskap, geografi, og miljøbevaring. De fleste studentene tar sike på å undervise, grunnskole og videregående skole.

Bygningene de holder til i er et nedlagt belgisk hospital. Det er en selvfølge at skoler – universiteter har et bibliotek, tilgang på faglitteratur for elever og lærere.  Slik er det ikke i Buta. I samarbeid med de lokale myndigheten i Buta og våre venner i baptistsamfunnet der har vi søkt NORAD om hjelp, og vi har fått et positivt svar

. I løpet av de tre neste årene skal vi sammen gi universitetet et bibliotek. I løpet av 2016 skal det være ferdig. Da skal følgende arbeid være gjort:

  • Bygningen skal settes i stand med innvendig maling, bokhyller, bord – stoler – belysning.
  • Utstyr skal kjøpes, som data- og kopimaskiner.
  • Bøker skal kjøpes inn, reglement for utlån av bøker skal være på plass.

Når prosjektet er avsluttet, og studentene sitter bøyd over bøkene har NORAD og Baptistsamfunnet bidratt med 1.100 000 kroner. Arbeidet vil komme i gang våren 2014 Vi har tidligere formidler penger til tilsvarende bibliotek i Bondo.

Les også

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone