- Jeg er så redd, fortalte Maria oss
- Jeg er så redd, fortalte Maria oss
12 april 2017
Hun hadde vært ute ved Jesu grav på morgenen og funnet den tom.

Av: Roger Dahl

Hun var virkelig fortvilet da vi møtte henne. Maria, som var en av kvinnene i Jesu følge, men lot seg litt motvillig overtale til å fortelle. Og hun fortalte, om de siste dagenes begivenheter. Sist søndag hadde de kommet opp til Jerusalem, med Jesus i spissen for reisefølget. Utenfor Jerusalem fikk han låne en eselfole.

På den kom han ridende inn i Jerusalem, mens folkemengden ropte begreistret: Hosianna, Davids sønn! Velsignet er han som kommer i Herrens navn! Hosianna i det høyeste! Folk hadde kastet palmegrener foran han, noen hadde kastet klærne sine også, i pur begeistring. Han var blitt tatt imot som konge.

I løpet av et par/tre dager hadde stemningen snudd. Kanskje Jesus hadde vært for tydelig i sine taler? I alle fall hadde folkemengden vendt seg mot Jesus. Han ble håndtert som en forbryter. Fariseerne og de skriftlærde hadde vunnet, mente Maria.

Det er tydelig at Maria er redd. Hun lurer seg rundt et par hushjørner mens hun forteller videre om disse spennende dagene i Jerusalem.

Neste episode

Forrige episode

Bildene og historien er hentet fra spillet "Påskevandring" som kristenfolket på Ålgård gikk sammen om å framføre før påske 2011.

Les også

Ung baptist satser på veiledere

Over femti personer deltok på Ung baptist sine veilederkurs i løpet av 2017. Dag Frode Vaagsnes, Lars Hovland, Jon Torger Salte, Astrid Søyland og Brit-Janne Helland var på kurs i baptistkirken på Ålgård.
Les mer

Da vi fikk fisk skjønte vi det var Jesus

som hadde ropt "Kast noten ut på andre siden av båten!"
Les mer

Graven er tom

- Det var som det aldri hadde ligget noen i den, sier Maria.
Les mer
1 - 3 av 20
1 2 3 4 5 ... 7 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone