Følg påsken på baptist.no
Følg påsken på baptist.no
11 april 2017
Journalisten møtte oss med budskapet "Død mann lever".

Av Roger Dahl

Jeg er så heldig at jeg har fått være med på påskevandring i Ålgård baptistkirke. I inngangspartiet til baptistkirken traff jeg en femteklasse fra den lokale skolen, og en hyggelig mann som ønsket oss velkommen til påskevandring.

Vi ble tatt med gjennom en "tidsmaskin", og ganske snart var vi på torget i Jerusalem. Der var det et yrende liv. I et hjørne var det både geiter og høner til salgs. Og det formlig svulmet over av frukt og grønt hos torghandlerne. Stemningen er fortettet. Det er påske og mange tusen har vendt hjem til Jerusalem for høytiden. Da kommer han løpende inn på torget. Journalisten i Jerusalemsposten. Hans budskap er ikke å ta feil av:

- Død mann lever!

Noen dager tidligere hadde Jesus fra Nasaret blitt korsfestet. Han var blitt gravlagt samme kveld. Nå gikk ryktene om at graven var funnet tom. Journalisten løp videre. Han har jo ikke en avis å skrive i, eller en radio å kringkaste budskapet sitt i, så han løp gate opp og gate ned mens han brakte budskapet videre. Dette er den første av i alt seks episoder om påskens begivenheter, slik kristenfolket på Ålgård formidlet dem på påskevandringen.

Neste episode

Bildene og historien er hentet fra spillet "Påskevandring" som kristenfolket på Ålgård gikk sammen om å framføre før påske 2011.

 

Les også

Følg påsken på baptist.no

Det var intense og utfordrende dager i påsken. Bli med på disiplenes opplevelser fra dag til dag gjennom påsken.
Les mer

En riktig god påske!

Det er ønsket fra generalsekretær Bjørn Bjørnø i det vi går inn i den andre påsken preget av Covid-19 og svært begrenset mulighet til å dele fellesskap!
Les mer

Påskeressurs

Påskehøytiden hjelper oss å sette fokus på det aller viktigste i vår kristne tro, Jesus. Siden restriksjonene gjør at mange ikke kan møtes fysisk, så har Ung baptist laget noen korte filmer om de viktigste hendelsene, spesielt tilrettelagt for aldersgruppen 5-10 år.
Les mer
1 - 3 av 39
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone