Følg påsken på baptist.no
Følg påsken på baptist.no
11 april 2017
Journalisten møtte oss med budskapet "Død mann lever".

Av Roger Dahl

Jeg er så heldig at jeg har fått være med på påskevandring i Ålgård baptistkirke. I inngangspartiet til baptistkirken traff jeg en femteklasse fra den lokale skolen, og en hyggelig mann som ønsket oss velkommen til påskevandring.

Vi ble tatt med gjennom en "tidsmaskin", og ganske snart var vi på torget i Jerusalem. Der var det et yrende liv. I et hjørne var det både geiter og høner til salgs. Og det formlig svulmet over av frukt og grønt hos torghandlerne. Stemningen er fortettet. Det er påske og mange tusen har vendt hjem til Jerusalem for høytiden. Da kommer han løpende inn på torget. Journalisten i Jerusalemsposten. Hans budskap er ikke å ta feil av:

- Død mann lever!

Noen dager tidligere hadde Jesus fra Nasaret blitt korsfestet. Han var blitt gravlagt samme kveld. Nå gikk ryktene om at graven var funnet tom. Journalisten løp videre. Han har jo ikke en avis å skrive i, eller en radio å kringkaste budskapet sitt i, så han løp gate opp og gate ned mens han brakte budskapet videre. Dette er den første av i alt seks episoder om påskens begivenheter, slik kristenfolket på Ålgård formidlet dem på påskevandringen.

Neste episode

Bildene og historien er hentet fra spillet "Påskevandring" som kristenfolket på Ålgård gikk sammen om å framføre før påske 2011.

 

Les også

Ung baptist satser på veiledere

Over femti personer deltok på Ung baptist sine veilederkurs i løpet av 2017. Dag Frode Vaagsnes, Lars Hovland, Jon Torger Salte, Astrid Søyland og Brit-Janne Helland var på kurs i baptistkirken på Ålgård.
Les mer

Da vi fikk fisk skjønte vi det var Jesus

som hadde ropt "Kast noten ut på andre siden av båten!"
Les mer

Graven er tom

- Det var som det aldri hadde ligget noen i den, sier Maria.
Les mer
1 - 3 av 20
1 2 3 4 5 ... 7 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone