Det siste påskemåltidet
Det siste påskemåltidet
13 april 2017
- Mens vi spiste sammen sa Jesus at brødet og vinen var til minne om ham.

Av Roger Dahl

Det forteller Maria, som vi møtte på torget i Jerusalem.  Hun tok oss med til salen der Jesus og vennene hans hadde vært samlet. Slik skikk og bruk var hadde de spist påskemåltidet til minne om befrielsen ved utgangen fra Egypt.

- Det var en hyggelig kveld, fortalte Maria, selv om spenningen etter stemningsskiftet i Jerusalem nok dempet stemningen noe. Likevel hadde Jesus og de andre vært i godt humør.

- Mens vi snakket om hvor fint det var med befrielsen fra Egypt reiste Jesus seg opp, sier Maria.

- Vi trodde han skulle holde en tale, slik han ofte gjorde. «Jeg har lengtet inderlig etter å spise dette påskemåltidet med dere før jeg skal lide. For jeg sier dere: Aldri mer skal jeg spise påskemåltidet før det er blitt fullendt i Guds rike.» Så tok han et beger, ba takkebønnen og sa: «Ta dette og del det mellom dere. For jeg sier dere: Fra nå av skal jeg aldri mer drikke av vintreets frukt før Guds rike er kommet.»  Så tok han et brød, takket og brøt det, ga dem og sa: «Dette er min kropp, som gis for dere. Gjør dette til minne om meg.» På samme måte tok han begeret etter måltidet og sa: «Dette begeret er den nye pakt i mitt blod, som blir utøst for dere.» Lk 22,15-20

- Det ble mer enn en tale kan du si, fortsatte Maria.

- Det var akkurat som Jesus tok avskjed. Jeg skjønte det ikke da, men nå har jeg jo forstått det. Maria tok oss med til Getsemanehagen, hun fortalte om hvordan de alle hadde sovnet, til og med disiplene, mens Jesus hadde bedt dem om å våke med han.

- Det var fryktelig å se da soldatene kom og arresterte Jesus, sier Maria stille, og vinker oss med seg gjennom hagen. Vi må sitte helt stille i sjul av de store trærne, for de romerske soldatene er  på vakt. De tror at disiplene har stjålet Jesu døde kropp fra graven.

Men Maria og displene er jo like forundret, for de viste heller ikke hvor Jesus var. Lenger inn i hagen hørte vi noen soldater som snakket med hverandre om det som hadde skjedd den kvelden. Den ene soldaten forteller om hvordan denne Peter, en av disiplene, hadde hugget av han øret. Det hadde gjort så vondt. Han hadde vært så fortvilt.

- Men Jesus hadde satt det på plass og bedt en bønn, og nå hører jeg til og med bedre enn før, fortsatt soldaten, og sier det var helt feil å arrestere Jesus. Vi sniker oss videre sammen med Maria.

- Der bor øverstepresten, sier Maria og peker mot palasset. Det var dit soldatene førte Jesus. Peter hadde sneket seg etter, og satt seg sammen med tjenestefolket på gårdsplassen. Maria forteller at det hadde gått så galt. Peter hadde sviktet Jesus, akkurat som Jesus hadde sagt på forhånd.

- Før hanen galer skal du ha fornektet meg tre ganger.

Neste episode

Forrige episode

Bildene og historien er hentet fra spillet "Påskevandring" som kristenfolket på Ålgård gikk sammen om å framføre før påske 2011.

Les også

Ung baptist satser på veiledere

Over femti personer deltok på Ung baptist sine veilederkurs i løpet av 2017. Dag Frode Vaagsnes, Lars Hovland, Jon Torger Salte, Astrid Søyland og Brit-Janne Helland var på kurs i baptistkirken på Ålgård.
Les mer

Da vi fikk fisk skjønte vi det var Jesus

som hadde ropt "Kast noten ut på andre siden av båten!"
Les mer

Graven er tom

- Det var som det aldri hadde ligget noen i den, sier Maria.
Les mer
1 - 3 av 20
1 2 3 4 5 ... 7 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone