Flere norske grupper til Kongo i vinter
Flere norske grupper til Kongo i vinter
21 januar 2015
I dag tidlig, 21. januar, startet første turen til Kongo for Lise Kyllingstad og flere andre personer, etter at hun begynte som misjonsleder nå i januar

Av Roger Dahl

Formålet med turen er både å bli kjent med forholdene i landet og hos samarbeidskirken og å følge opp de ulike utviklingsprosjektene som er i gang. Kyllingstad har hatt stilling som misjonskonsulent en årrekke tidligere, mens styreleder Hege Norøm er på sin første tur til Kongo, mens avtroppende misjonsleder Arild Harvik er på sin siste i denne sammenheng.

I tillegg til denne delegasjonen reiser misjonærene Simonette og Alf Håland til Kongo for et lengre opphold i Monga. Misjonær Kjell Holtet og Lars Lien er også med i samme reisefølget. De skal være noen uker i Buta. Holtet skal gjøre pastorale oppgaver og sammen med Lien også jobbe med praktisk bygningsarbeid med våre kongolesiske venner.

Om en uke reiser misjonærene Marianne Kristoffersen og Arnhild Edvardsen etter. De har med seg nytt ultralydutstyr og skal ha opplæring for personale på sykehuset. Det blir Kristoffersens første besøk i Kongo, etter at hun og familien midt i forberedelsene til misjonærtjeneste på 90-tallet ikke fikk reise til Kongo likevel, men i stedet arbeidet i Kamerun.

Sammen med Kristoffersen og Edvardsen reiser også misjonær Anne Britt Eines, som har en gruppe "turister" med seg. De skal besøke flere av de lokale kirkesentrene og på alle vis få oppleve Kongos jungel, Kongos lokalbefolkning og for mange kanskje sitt livs eventyr. Det er tredje gang Anne Britt Eines legger ut på slik tur med misjonsintereserte turister.

Les også

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone