Vår venner i Burma trenger hjelp nå
Vår venner i Burma trenger hjelp nå
21 september 2015
Den vestlige delen av Burma er erklært som et katastrofeområde etter unormalt kraftig monsunregn.
Den vestlige delen av Burma er erklært som et katastrofeområde etter unormalt kraftig monsunregn, og Chin-staten er hardt rammet. Av Roger Dahl Meldingene er faretruende: Store områder er rammet av flom, bygninger har kollapset, veiene er ødelagt, og minst 50 har mistet livet i de fire vestlige regionene av Burma, som myndighetene har erklært som katastrofeområde, meldes det fra NRK 3. august. Mange av Chin-folket som har kommet til Norge har familie, slekt og venner som er rammet av katastrofen, og integrasjonspastor Peter Ngaidam oppfordrer norske baptister til å være med å hjelpe. Det er mange som er rammet og som trenger vår hjelp. Av en lokal blogger i Hakha blir vi fortalt at mer enn 1400 familier, bare i Hakha, er evakuert og har flyttet til venner og slektninger. At tusenvis av mennesker bare har kirkene og skolene å søke lys i. Noen landsbyer er borte på grunn av ras, og jordbruksområdene og avlingene er fullstendig ødelagt av regn og stormer. – Vår største bekymring akkurat nå er mat, heter det fra et medlem av det lokale nødhjelpsutvalget i Hakha. Katastrofen ser ut til å vare ved da det fortsatt er varslet kraftig regn over området. Se video fra katastrofeområdet I følge BBC er kraftig regn vanlig i monsunsesongen, men mange mennesker i Burma at regnet har vært spesielt kraftig de siste ukene. NRK meldtemandag 3. august at minst 200.000 mennesker er berørt av flommen, men det totale tallet kan være «betydelig høyere». FN sier at dødstallene som følge av flommen vil stige de nærmeste dagene. Redningsmannskapene har ennå ikke nådd inn til de mindre og avsidesliggende bosetningene, og en venter fortsatt på rapporter fra de hardest rammede områdene. Det er fire regioner i den vestlige delen av Burma som er rammet, regjeringen har erklært området som katastrofeområde. Også Manipurområdet i India er rammet, blant annet har et jordskred begravd en landsby og drepte minst 21 mennesker. Baptistsamfunnet i Norge oppfordrer enkeltpersoner og menigheter til å være med å hjelpe. Gaver kan gis på konto 3000.15.13105 og merkes med «Flom Burma» [gallery columns="4" ids="6812,6813,6814,6815,6816,6817,6818,6819,6820,6821,6823,6825"]

Les også

Døgnåpen bønnemaraton

Baptistenes verdensallianse invitere baptister fra hele verden til bønnedag i forbindelse med corona-pandemien som rammer hele verden.
Les mer

Norad avviser rent tillitsbasert bistand

ADVARER: I Norad mener man norske misjonsorganisasjoner som driver med bistand, står i fare for operere i en blindsone fordi de deler livssyn med dem som mottar den norske bistanden. Noe en oforsøker å være seg bevist innen baptistenes bistands- og misjonsarbeid.
Les mer

Inspirasjonssamling

Sommeren 2021 får vi besøk av baptister fra hele Europa. Misjonskonferansen Sendt holdes i Stavanger. 28. august møter ledelsen for Europas baptister baptistene i Stavanger-området.
Les mer
1 - 3 av 174
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone