Innvielse og bønn for tannlegeutstyr i Buta
Innvielse og bønn for tannlegeutstyr i Buta
8 november 2015
Samarbeidskirken i Kongo har brukt helsegavene fra Norge til å kjøpe inn utstyr og materiell til tannklinikken slik et en får mulighet til å bore og legge fyllinger.

Av Lise Kyllingstad

Baptistene i Norge støtter helsearbeidet til CBCN, samarbeidskirken vår i Nord-Kongo. Dette året har de prioritert å kjøpe inn utstyr og materiell til tannklinikken i Buta.

Det er første gang tannlegen får mulighet til å bore og legge fyllinger. Tidligere har han kun hatt utstyr for å trekke tenner.  Det finnes kun én tannlege i hele Bas- Uélé. Han heter Marcel Lakumbo, og har praktisert som tannlege i Buta i flere år under svært kummerlige forhold. Han har for eksempel ikke hatt lampe, men har tatt stolen som pasienten har sittet på, helt frem til vinduet for å få nok lys til å kunne gjøre undersøkelser.

I sommer var han i Kampala i Uganda for å gjøre innkjøp og for å få opplæring i å bruke det bærbare behandlingsapparatet. Han kjøpte også en enkel tannlegestol og en lampe, samt et aggregat som må til for å drive det hele.

En lørdag i slutten av oktober fikk jeg være med på avduking, innvielse og bønn for det nye tannlegeutstyret. CBCN hadde invitert representanter for helsevesenet og myndighetene i Buta. Det ble en flott samling med nasjonalsangen – som kun kan synges i spesielle, offisielle anledninger, og taler. Jeg hadde også blitt bedt om å si noen ord. Det ble klippet snor og utstyret ble avduket.

Tannlegen hadde så en gjennomgang og forklaring av hvilke muligheter som nå finnes, og deretter samlet kirkens ledere seg i bønn og velsignelse for tannlegeutstyret. Det var en god erfaring å få oppleve hvordan CBCN bruker bønnen også i en slik anledning. Her har vi mye å lære!

Les også

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone