Nyttårshilsen til baptister verden over
Nyttårshilsen til baptister verden over
3 januar 2023
Å starte et nytt år med visshet er en god måte å starte året på. Når vi starter 2023, kan vi dele flere vissheter, sier pastor Tomás Mackey, president for Baptistenes Verdensallianse i sin nyttårshilsen.
  1. Vi kan begynne 2023 med vissheten om at Gud viser sin dype omsorg for alle mennesker, uansett situasjon. Gud er med oss. Gud er nær alle; de lidende, de forfulgte, de desperate, de sårede, de marginaliserte, de svake, og han er det med den hensikt å gjøre dem godt, arbeide for deres forløsning og velsigne dem. Denne vissheten om at Gud arbeider i verden med en slik kjærlighet, er det største håpet vi kan dele i samfunnet vårt.
  2. Vi kan begynne 2023 med vissheten om at Gud virker gjennom sin kjærlighet, rettferdighet, glede, fred, forløsning, hellighet, frihet og sannhet.
  3. Vi kan begynne 2023 med vissheten om at Gud inviterer mennesker og samfunn til å leve livet med en god intensjon og delta i hans arbeid. Menneskene er et verktøy som Gud bruker på en fantastisk måte.
  4. Vi kan begynne 2023 med vissheten om at Jesus utfordrer kirkene til å gjøre til disipler. Kirkene og de kristne utfordres daglig til å leve slik Jesus ville levd hvis han var i deres sted. Dette er mulig fordi vi bærer med oss vissheten om at Den Hellige Ånds minner disiplene om alt det Jesus selv lærer dem.
  5. Vi kan begynne 2023 med vissheten om Guds invitasjon til å tenke på hva som er sant, edelt, rett, rent, nydelig, beundringsverdig, utmerket eller prisverdig. Denne invitasjonen fra Gud utfordrer de ødeleggende kreftene i verden, som stenger for all tillit, og den er samtidig et «nei» til den typen tillit som blir ufølsom for tidens spenninger, smerter og bekymringer.

De personlige og strukturelle endringene som disse visshetene kan skape i samfunnet som helhet er utrolige.

Vi må først oppdage behovet for en renselse av oss selv som kristne og av våre kirker og kristne institusjoner. Vi kan svekke den saltende og opplysende rollen som Kristus etterlot kirken. Men det trenger ikke alltid være slik. Det er mulig å overvinne det.

Disse sikkerhetene når vi starter 2023 er en motivasjon til å tilby en villig og god respons på Guds ledelse. Vårt svar til Gud og den visshetene han skaper i oss må møtes med en ydmyk holdning, fylt med et liv i bønn og villighet til å tjene i det oppdraget Gud selv betror oss.

På vegne av Baptist World Alliance – din baptistfamilie i verden – ber vi om at vi alle får oppleve 2023 med rikelig med Guds mening og fylde.
"... den eneste Gud vår Frelser være ære, majestet, makt og myndighet ved Jesus Kristus, vår Herre, før alle tider, nå og til evig tid! Amen."

Første uken i juli kommer baptister fra hgele verden til Norge fopr å feire og bli utfordret til å være disipler

 

Les også

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Hjelpearbeidet i gang

Deler av Tyrkia og Syria ble natt til mandag rammet av et jordskjelv på 7,8 på Richters skala. Mange har mistet livet og mange er skadde. Behovet for hjelp er stort.
Les mer

SENT 2023

Baptister fra hele verden kommer den første uka i juli til Norge og Stavanger for å delta på misjonskonferansen Sent 2023. Konferansen vil være fra onsdag kveld 5. juli til søndag formiddag 9. juli i IMI-kirken.
Les mer
1 - 3 av 31
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone