Omfattende baptisthjelp i Ukraina
Omfattende baptisthjelp i Ukraina
28 mars 2022
Ferske rapporter viser et omfattende hjelpearbeid fra baptistene i og rundt Ukraina i forbindelse med krigshandlingene.

Baptistsamfunnet i Ukraina har vært engasjert i hjelpearbeid overfor krigsrammede i Ukraina lenge. Helt fra konflikten med Russland førte til krigshandlinger og anektering av ukrainske landeområdet i 2014, har baptistene bidratt humanitært.

Etter angrepet 24. februar har dette selvfølgelig eskalert. Ferke tall som ble delt i en konsultasjon Jan Sæthre fra styret for den europeiske baptistføderasjonen deltok i sist uke viser et omfattende arbeid.

En har åpnet opp 600 kirker og 7 regionale sentre for å kunne nå flest mulig med hjelp. Sæthre forteller at baptistsamfunnet i Ukraina til nå har brukt 60 milioner norske kroner. Av dette hadde europeiske baptister samlet inn 13 millioner sist uke. I tillegg har ukrainske baptister stor støtte fra ulike hjelpeorganisajoner.

- Vi skal huske på at de har holdt på siden 2014, kommenterer Jan Sæthre, slik at de har fått bygd opp et nettverk over tid. Tallene viser at en har hjulpet 45000 mennesker med mat. Da bruker en 2,5 dollar per person om dagen. I tillegg til arbeidet inne i Ukraina er baptistene også Inne for fullt i Polen, Romania, Slovakia og Moldova. For eksempel er det i Moldova en klinikk som tar seg av syke flyktninger.

- Vi må fortsette så lenge det er behov, avslutter Jan Sæthre. Han er takknemlig for at det har gått over 400.000 kroner fra Norge den siste måneden.

Gi din gave til Ukraina

For mer informasjon:
Europaføderasjonens nettsider har publisert en rekke nyhetssaker om hvordan baptistene er aktive i hjelpearbeidet både i Ukraina og i nabolandene.  Det er også lagt ut nyhetsbulletenger med situasjonsrapporter, konkrete behov for innsats og hjelp og invitasjon til å være med i bønn

 

Les også

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer

Over 450 000 til Ukraina

Det er en fantastisk respons i løpet av tre uker. Midlene er med å sikre at baptistkirkene kan stå i et omfattende hjelpearbeid. Behovene er fremdeles store for økonomiske bidrag.
Les mer

Videohilsen fra Ukraina

Vi har fått oversendt denne videohilsenen fra Igor Bandura, nestleder i All-Ukrainian Union of Associations of Evangelical Christians-Baptists.
Les mer
1 - 3 av 5

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone