«Minns Du Sången» blir et rikt og godt minne
«Minns Du Sången» blir et rikt og godt minne
7 mars 2022
Bildet er fra konserten på landsmøtet i Harstad i 2008. Siden det har tilsammen 80 sangere gitt mer enn 20 konserter. Siste konsert blir lørdag 26. mars 2022.

For noen tiår siden ble vi i Norge kjent med begrepene «Homecoming» i USA, og «Minne  Du Sången» i Sverige. Begge disse konseptene hadde den mer tradisjonelle sangskatten i kirke og bedehusliv som grunnlag for å komme sammen for å dele fellesskap og sangglede.

Da Baptistsamfunnet begynte å planlegge programmet for landsmøte og sommerfest i Harstad i 2008, var det noen av oss som tok initiativ til å etablere et «Minns Du Sången» kor i Nord Norge. Og når Knut Olaf Frikstad påtok seg å være musikalsk leder, hadde vi et solid grunnlag for å starte. Og i april 2008 var vi i gang. Rundt 50 sangere og musikere ble med fra begynnelsen. Det foreløpige målet var en konsert som en del av programmet på landsmøtet i 2008. Men vi ble fort enige om at dette hadde vi lyst til å fortsette med. Og slik ble det. I årene siden har vi hatt mer enn 20 korsamlinger, med konserter. I både Nord og Sør-Norge. Rundt 80 forskjellige sangere og musikere har vært med. Noen hele tiden og noen på enkelte av samlingene. I løpet av disse årene har vi hatt rundt 90 sanger på reportoaret. Enkelte av sangene har vi brukt hele tiden, mens enkelte andre har blitt byttet ut, og noen sanger har blitt tatt inn igjen.

Fra konsert på Andenes 2015

Men, som det står i Bibelen, «Alt har sin tid» Derfor skal vi nå avslutte vårt «Minns Du Sången» prosjekt med avslutningssamling og konsert i Harstad nå i mars. Jeg vil om noen dager sende ut en plakat, som dere gjerne må distribuere i sosiale medier, for vi ønsker å fylle Medkila Kirke i Harstad til denne avskjedskonserten, som blir en gratiskonsert. Og nå har vi lov til å fylle kirken helt.

Vel møtt til konsert, alle som har lyst og mulighet.
Hilsen Hermod Bakkevoll

«Minns Du Sången» blir et rikt og godt minne

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer
1 - 3 av 131
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone