Ny baptistkirke i Lillesand
Ny baptistkirke i Lillesand
16 mai 2021
Lillesand Baptistmenighet tok i januar i bruk sin nye kirke. Først i begynnelsen av mai ble dette markert med en stortilt innvielsesfest, da koronapandemien har satt en stopper for det tidligere.

Tekst: Roger Dahl Foto: Ulf Magne Løvdahl/Bjørn Bjørnø

I fjor høst fikk Lillesand Baptistmenighet anledning å kjøpe "Rikets sal" i Lillesand. Menigheten kom til at det med denne muligheten var tid for å si farvel til Betel, som har vært baptistenes kirkebygg i Lillesand siden før Lillesand Baptistmenighet ble stiftet. Det var slik sett ingen liten beslutning som ble tatt av menigheten ved å etablere seg i ny kirke. 

Betel er senere solgt til Lillesand kommune, og den nye Baptistkirken er tilrettelagt for menighetens bruk. Menighetens virksomhet er ikke lenger i sentrum av byen, men utenfor ved en av innfartsveiene fra E18 mot byen. En har fått større lokaler, flere muligheter til å ha parallelle samlinger og større parkeringsareal. I tillegg planlegger en å tilrettelegge lekeområder for barn utenfor, og sette opp et tilbygg med spisesal og ikke minst dåpsbasseng, som det er fint å ha i en baptistkirke.

TIl innvielsesfesten var ordfører Einar Homer Hoven, fylkesordfører Arne Thomassen, generalsekretær Bjørn Bjørnø og pastor Pauli Staalesen invitert. Invilesen ble ledet av menighetsrådet og generalsekretæren, mens det var hilsener fra både kommunen og fylket. Pauli Staalesen talte Guds ord og Sveinung Kristiansen med venner bidro med sang og musikk.

På Facebook finner du opptak av festsamværet.

Forstander Even Valderhaug har ved flere anledninger gitt uttrykk for at det nye kirkebygget vil være med å åpne flere muligheter for menighets virksomhet, og og at det vil være et godt hjem for menigheten i årene framover.

 

Les også

Julehilsen fra generalsekretæren

Julen ringes snart inn og vi har gleden av å publisere generalsekretær Bjørn Bjørnøs julehilsen til alle landets baptister!
Les mer

Vil bygge om næringsbygg til kirkesenter

Menigheten Norway Chin Mission Church overtok 31. august en næringseiendom i Lier. Planen er å bygge om slik at menigheten får sin kirke der.
Les mer

Menighetsrådgiverne på tur ...

Helgen 22-24. oktober var menighetsrådgiverne for Østlandet Agnar Sæli og Atle H. Eidem på tur til baptistmenighetene rundt Mjøsa.
Les mer
1 - 3 av 100
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone