Vil bygge om næringsbygg til kirkesenter
Vil bygge om næringsbygg til kirkesenter
1 september 2022
Menigheten Norway Chin Mission Church overtok 31. august en næringseiendom i Lier. Planen er å bygge om slik at menigheten får sin kirke der.

Av Roger Dahl

Menigheten Norway Chin Mission Church ble stiftet og tatt opp i Det Norske Baptistsamfunn i 2007, og bestod fra starten av baptister som hadde kommet til Norge som flyktninger fra Chin-staten i Burma. TIl nå har menigheten hatt kirkelokaler i Bærum, først i lokalene til Høyskolen for Ledelse og Teologi og de siste årene i Stabekk frikirke. Menigheten hadde ved siste årsskiftet 74 døpte medlemmer og med barna er kirkefamilien på 149 personer.

Utviklingen har ført til at de fleste medlemmene har bosatt seg vestover fra Oslo, og mange av dem i Drammen og kommunene rundt. Lier kommune har derfor vært et av stedene der en har sett etter egnede eiendommer for et kirkebygg.

Vil bygge om næringsbygg til kirkesenter

Etter mange år med målrettet sparing, flere år på leting og mange visningsrunder fikk en i slutten av juni tilslag på en eiendom nederst i Lierbakkene.

Før eiendommen kan bygges om til kirke må det til en prosess med kommunen om bruksendring og tillatelser til ombygging, noe som gjør at det fremdeles vil ta tid før menigheten kan samles til gudstjeneste i Lier.

På den nye eiendommen, der et asfalt og betongfirma har holdt til i senere år, har det tidligere vært kafé. Eiendommen ligger lags den gamle hovedveien mellom Drammen og Oslo, bare tre/ fire minutter fra dagens hovedvei. Kun få minutters gange unna ligger Lier stasjon med tog til Oslo hver halvtime. Området har blandet bebyggelse med boliger, næring og gårdsbruk.

Vil bygge om næringsbygg til kirkesenter

Jeg var så heldig at jeg fikk møte en gruppe fra menigheten rett etter overtakelsen 31. august. Da fikk vi nedbe Guds velsignelse over menigheten, bygget og prosessen som kommer nå.

 

Les også

Julehilsen fra generalsekretæren

Julen ringes snart inn og vi har gleden av å publisere generalsekretær Bjørn Bjørnøs julehilsen til alle landets baptister!
Les mer

Dåpsfest og jubileum

Langesund Baptistmenighet feirer 150 år med dåp av fem nye medlemmer.
Les mer

Menighetsrådgiverne på tur ...

Helgen 22-24. oktober var menighetsrådgiverne for Østlandet Agnar Sæli og Atle H. Eidem på tur til baptistmenighetene rundt Mjøsa.
Les mer
1 - 3 av 100
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone