Følg utdelingen av Ikkevoldsprisen 2021
Følg utdelingen av Ikkevoldsprisen 2021
11 april 2021
12. april kl 14.00 sender vi utdeling av Ikkevoldsprisen 2021 til Safia Abdi Haase fra Halden baptistkirke. Hun er tildelt prisen for sitt store arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.

Safa Abdi Haase får prisen overrakt av medlem i nominasjonskomiteen for Ikkevoldsprisen Thaku Siang Pum, som i forbindelse med overrekkelsen forteller om hvordan hun som ung innvandrerkvinne  har latt seg inspirere av nettopp Safia. Det er første gang en kvinne mottar Ikkevoldsprisen, som blir delt ut for sjuende gang.

Med i sendingen fra prisutdelingen er også generalsekretær Bjørn Bjørnø i Det Norske Baptistsamfunn og daglig leder i Ung Baptist Kjell Einar Granholt.

Oslofjord Folkehøgskole bidrar med to sanginnslag. Det er et noe redusert skolekor, pga tidlig «koronavennlig» hjemreise før påske, samt personalet ved skolen synger «We shall overcome», og elev ved skolen Leila Ajamay synger «Redemtion song»,  Leila er elev ved linjen Musikkproduksjon dette skoleåret. Hun er 20 år gammel, og har allerede en bred musikalsk bakgrunn til tross for sin unge alder. Hun har bl.a. studert ved  Academy of Contemporary Music i London, spilt i musical samt ulike band i Frankrike. Redemption song er skrevet av Bob Marley. Pianist i beggeinnslagene er lærer i Musikkproduksjon Niklas Arnesen.

ikkevoldsprisen er på 10.000 kroner, og et synlig minne. Årets pris bilde ermalt av Lierkunstneren Siri Wego.  

Prisenn skal tilfalle en person som bor i Norge eller en norskbasert organisasjon, som handler i King jr. sin ånd. Altså arbeider for fred, ikkevold, frihet, rettferdighet, likhet og solidaritet. Prismottakeren må kunne delta i forbindelse med prisutdelingen. Det er ikke et spesifikt krav at det skal være en kristen prisvinner.

Priskomiteen har vært ledet av Billy Taranger og har bestått av:

Oppnevnt av Det Norske Baptistsamfunn
Billy Taranger
Biak Tha Sung Siang Pum

Oppnevnt av Oslofjord Folkehøgskole
Niels Fredrik Skarre 
Alexandra Strapuc

Oppnevnt av Norges Kristne Råd
Marit Kromberg 
Arne Sæverås

Oppnevnt av Norges fredsråd
Randi Heinert

Informasjonsleder Roger Dahl i Det Norske Baptistsamfunn har vært sekretær for komiteen

Les også

Våre tanker og bønner går til de rammede

Hendelser, som i Oslo natt til lørdag 25. juni, skal ikke skje. Vi er sterkt berørt av den forferdelige hendelsen med skyting, drap og mange skadde.
Les mer

Ingrid Rosendorf Joys mottok Ikkevoldsprisen

Om du gikk glipp av utdelingen av Ikkevoldsprisen fredag 22. april er det ikke for sent. Markeringen på Oslofjord Folkehøgskole ble tatt opp og opptaket finner du her.
Les mer

Får Ikkevoldsprisen for sitt livssynsdiplomati

Uten Ingrid Rosendorf Joys hadde det vært mer utenforskap i Norge, mener komiteen som har tildelt henne Ikkevoldsprisen for 2022.
Les mer
1 - 3 av 99
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone