Følg utdelingen av Ikkevoldsprisen 2021
Følg utdelingen av Ikkevoldsprisen 2021
11 april 2021
12. april kl 14.00 sender vi utdeling av Ikkevoldsprisen 2021 til Safia Abdi Haase fra Halden baptistkirke. Hun er tildelt prisen for sitt store arbeid mot kjønnslemlestelse og annen vold mot kvinner.

Safa Abdi Haase får prisen overrakt av medlem i nominasjonskomiteen for Ikkevoldsprisen Thaku Siang Pum, som i forbindelse med overrekkelsen forteller om hvordan hun som ung innvandrerkvinne  har latt seg inspirere av nettopp Safia. Det er første gang en kvinne mottar Ikkevoldsprisen, som blir delt ut for sjuende gang.

Med i sendingen fra prisutdelingen er også generalsekretær Bjørn Bjørnø i Det Norske Baptistsamfunn og daglig leder i Ung Baptist Kjell Einar Granholt.

Oslofjord Folkehøgskole bidrar med to sanginnslag. Det er et noe redusert skolekor, pga tidlig «koronavennlig» hjemreise før påske, samt personalet ved skolen synger «We shall overcome», og elev ved skolen Leila Ajamay synger «Redemtion song»,  Leila er elev ved linjen Musikkproduksjon dette skoleåret. Hun er 20 år gammel, og har allerede en bred musikalsk bakgrunn til tross for sin unge alder. Hun har bl.a. studert ved  Academy of Contemporary Music i London, spilt i musical samt ulike band i Frankrike. Redemption song er skrevet av Bob Marley. Pianist i beggeinnslagene er lærer i Musikkproduksjon Niklas Arnesen.

ikkevoldsprisen er på 10.000 kroner, og et synlig minne. Årets pris bilde ermalt av Lierkunstneren Siri Wego.  

Prisenn skal tilfalle en person som bor i Norge eller en norskbasert organisasjon, som handler i King jr. sin ånd. Altså arbeider for fred, ikkevold, frihet, rettferdighet, likhet og solidaritet. Prismottakeren må kunne delta i forbindelse med prisutdelingen. Det er ikke et spesifikt krav at det skal være en kristen prisvinner.

Priskomiteen har vært ledet av Billy Taranger og har bestått av:

Oppnevnt av Det Norske Baptistsamfunn
Billy Taranger
Biak Tha Sung Siang Pum

Oppnevnt av Oslofjord Folkehøgskole
Niels Fredrik Skarre 
Alexandra Strapuc

Oppnevnt av Norges Kristne Råd
Marit Kromberg 
Arne Sæverås

Oppnevnt av Norges fredsråd
Randi Heinert

Informasjonsleder Roger Dahl i Det Norske Baptistsamfunn har vært sekretær for komiteen

Les også

Hedret med Ikkevoldsprisen

Elsa-Britt Enger i Bestemødre for fred mottok tirsdag Ikkevoldsprisen under en tilstelning på Oslofjord Folkehøgskole. Den ble overrakt av Jørgen Watne Frydnes som i fjor mottok prisen på vegne av Demokrativerkstedet på Utøya.
Les mer

Ikkevoldsprisen 2024 går til Bestemødre for fred!

Prisen deles ut i forbindelse med markering av Martin Luther King-dagen på Oslofjord Folkehøgskole tirsdag 6. februr kl 14.00.
Les mer

Ikkevoldsprisen til Demokrativerkstedet på Utøya

MINNE,LÆRE, ENGASJERE: Med 22. juli som bakteppe lærer ungdommene på Demokrativerkstedet på Utøya om demokrati og medborgerskap.
Les mer
1 - 3 av 103
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone