Spennende mulighet
Spennende mulighet
23 desember 2020
Elim Tistedal Baptistmenighet, som er en livskraftig flergenerasjonsmenighet, trenger ny pastor etter Agnar Sæli.

Av Roger Dahl

- Vi i menighetsrådet jobber aktivt med å finne en ny pastor som kan fylle plassen etter Agnar Sæli, sier Inga Marie Tolås til nettstedet baptist.no og understreker at om det er trist at Elim Tistedal mister en flott pastor, så får fremdeles kirkesamfunnet vårt og en av våre menigheter nytte av hans kapasitet.

- Agnar Sæli har gjort en kjempejobb gjennom mange år, og ikke minst barne- og ungdomsarbeidet blomstrer, sier Inga Marie Tolås og fortsetter:

-Vi har omkring 150 barn og unge innom i uka.

Menigheten har akkurat ansatt en ny ungdomspastor/leder i 20% stilling og er åpne for å utvide den stillingen.

Familie og flergenerasjonsmenighet
- Menigheten vår er en familie og flergenerasjonsmenighet og kirka vår ligger midt i smørøyet, det vil si med flere byggefelt i umiddelbar nærhet. Vi har gode relasjoner utenfor menigheten og er takknemlige for å få være en menighet som samler barn og unge fra lokalmiljøet langt utenfor menighetssammenheng.

Inga Marie Tolås forteller at foreldre og besteforeldre som ikke tilhører menigheten er ofte å se i kirka på Alle Sammen samlinger og ellers.

Spennende mulighet

Menigheten har en stor kirketomt som en for tiden utvikler til en samlingsplass for barn, unge og familier i nærmiljøet.

- Foreløpig har vi en stor grillhytte, bord og benker, en lekeplass med mange lekeapparater, og en plass til ballspill som er i flittig bruk, sier Tolås.

Spennende mulighet

Det er også planer om en volleyballbane og et klatretårn.

Åndelig mødre og fedre
- Vi har en utrolig flott og nytenkende flokk med pensjonister i menigheten. De er ikke redde for å brette opp ermene og ta i et tak både praktisk og ellers, sier Tolås og fortsetter:

- Vi tenker at det er viktig at generasjonene står sammen, og vi ser betydningen av å ha åndelige mødre og fedre, noe ungdommene selv har uttrykt. Derfor er det viktig at vår fremtidige pastor og ser verdien av det og er en brobygger mellom generasjonene.

Ønsker
-  Når det gjelder alder så tenker vi et sted mellom 25 og 55, og at vedkommende er ung til sinns. Vi tenker og at en menighet og arbeidet der og blir farget av en pastors personlighet og visjonære tanker, og ønsker og at det skal være en frihet til å blomstre med evner og gaver., sier Inga Marie Tolås og understreker:

- Vårt ønske er at han eller hun som kunne tenke seg å være pastor hos oss vil bo på stedet og bli en del av lokalmiljøet i Tistedal.

Les også

Menighetsrådgiverne på tur ...

Helgen 22-24. oktober var menighetsrådgiverne for Østlandet Agnar Sæli og Atle H. Eidem på tur til baptistmenighetene rundt Mjøsa.
Les mer

Ny baptistkirke i Lillesand

Lillesand Baptistmenighet tok i januar i bruk sin nye kirke. Først i begynnelsen av mai ble dette markert med en stortilt innvielsesfest, da koronapandemien har satt en stopper for det tidligere.
Les mer

Digitale gudstjenester

Korona påvirker oss fremdeles, og i mange områder av landet er det strenge restriksjoner. Vi har derfor tatt en sjekk på digitale tilbud fra Home Church, Oslo og andre kirker søndag 16. mai.
Les mer
1 - 3 av 95
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone