Felles forståelse
Felles forståelse
29 august 2020
Etter en sommer med dialog, men også krevende runder om intern uenighet i media, er en nå enige om å gå videre sammen mot landsmøtet og i prosessen med baptistisk identitet.

Generalsekretær Terje Aadne har i dag (29/8) sendt ut en grundig orientering om de ulike prosessene i kirkesamfunnet. Vi synes det er viktig at alle innen vårt nettversk skal få god og grundig informasjon om de ulike prosessene i kirkesamfunnet. Vi tror det er viktig at alle parter har en lik innfallsport og forståelse av hva som skjer og hvilke planer som ligger framfor oss alle. Vi tror på ryddighet og god dialog selv om det kan være ulik tilnærming og meninger i prosessen.

Vi ønsker å være et robust kirkesamfunn som har en kraft til i fellesskap å formidle Kristus til mennesker i de kommende generasjoner. 

I brevet det er linket til kan du lese mer om dialogarbeidet som er utført for å komme fram til samlende og gode løsninger til landsmøtet.

Les Terje Aadne sin orientering (sendt i brev til menighetene).

Vi har i dag også publisere sakspapirene med konkrete forslag til vedtak. De fleste dokumentene er på plass.

Les sakspapirene

Som tidligere varslet er landsmøtet flyttet fra Quality Hotel Ålesund til Clarion Hotel & Congress Oslo Airport ved Oslo Lufthavn Gardermoen som et covid-19 tiltak. Husk å melde dere på og sende oversikt over delegater til oss i løpet av september måned.

Mer informasjon om arrangementet og påmelding

Vi ser fram til å dele fellesskap med dere disse dagene. Vi vil sikre at alle covid-19 tiltak følges opp. Dersom antallsbegrensning vil utfordre oss vil vi legge forohldene til rette for at møtet kan deles opp i to lokaler. Det er derfor ingen grunn til å  vente med planlegging av landsmøtet!

Les også

Samlivsråd fra etisk-teologisk fagråd

Baptistsamfunnets hovedstyre publiserte onsdag 26. april mottatt råd fra etisk-teologisk fagråd om samlivsetikken og tilnærming til forståelsen av samkjønnet samliv.
Les mer

Får Ikkevoldsprisen for sitt livssynsdiplomati

Uten Ingrid Rosendorf Joys hadde det vært mer utenforskap i Norge, mener komiteen som har tildelt henne Ikkevoldsprisen for 2022.
Les mer

- Hva gjør at vi kan ha gode fellesskap og kan stå sammen?

Det var utfordringen fra styreleder Sissel M Berg da Baptistsamfunnet hadde sitt landsmøte 12.-14. november hadde. 200 deltok. av disse var det 166 delegater fra 60 menigheter. I sin hilsen til lan
Les mer
1 - 3 av 63
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone