Bibellesning er viktig
Bibellesning er viktig
21 februar 2020
Det er et tydelig fokus på bibellesning og betydningen Bibelen har, både i hverdagen og i forhold til troen og de større utfordringene. Vi deler noen eksempler.

Av Roger Dahl

Bibellesning er viktig

Pastor Atle H. Eidem i Fredrikstad Baptistmenighet har i år lansert en egen bibelleseplan for menigheten i fastetiden, som han gjerne vil dele også med andre enn egen menighet.

På nettsiden til menigheten leser vi:

- Askeonsdag innleder fastetiden, en tid for refleksjon, ransakelse og fornyelse. Du inviteres til å forberede deg for feiringen av Jesu oppstandelse.
Gjennom 40 ukedager og 6 søndager i fastetiden leser vi som menighet oss frem til selve høydepunktet i historien, da alt forandres, da død blir til liv! Bibelleseplanen er tematisk basert der bønnen over hver uke viser temaet. Du inviteres til å lese Bibelens tekster, be, reflektere og la deg fylle av Guds fornyende kraft.

Les mer og bruk bibelleseplanen

Bibellesning er viktig

I Bergen Baptistmenighet lot pastor seg inspirerer da han leste at baptistene ikke var med å trekke bibellesningen i positiv retning blant kristenfolket. Dette ut fra en undersøkelse Dagen hadde gjort. I avisens lederartikkel 20. februar leser vi imidlertid:

- Bergen Baptistmenighet viser vei. Etter å ha lest at baptistene kom dårlig ut i Dagens undersøkelse av kirkeaktive kristnes bibellesningsvaner, valgte de å ta affære. Blant annet gjennom utdeling av nye bibelleseplaner vil pastor Jan Helge Hindenes og menighetsrådsleder Ivar Hjelmevik inspirere til fornyet interesse for Bibelens bøker. Det er et godt valg. De vil dessuten benytte en bibelleseplan som viser forbindelseslinjer mellom Det gamle og Det nye testamente. Det er et godt pedagogisk grep for å gjøre hele Bibelen kjent både for nye og gamle lesere.

Les mer

 

Bibellesning er viktig

Både i Ålgård Baptistmenighet og Drammen Baptistmenighet har en i løpet av de siste årene latt seg inspirere av at Bibelselskapet løftet fram RIK-Bibelbruk, der en på Ålgård møtes torsdager kl 20.00 og i Drammen møætes mandager kl 18.00 til en time med bibellesning. RIK står for regelmessig, i fellesskap og kontinuerlig. Inspirasjonen har Hans Johan Sagruisten hos Bibelselskapet med seg fra Kina.

Da jeg fortalte om RIK bibelbruk for første gang på en samling for ledere i Midt-Norge, etter å latt meg inspirere av Sagrusten, fikk jeg raskt høre at slik hadde det vært i Kvinneforeningen i Oppdal i mange år. Med start i Johannesevangeliet, hadde kvinnene i høst kommet fram til slutten av Åpenbaringsboken, og i september fikk jeg selv være med på gjennomgang av det 17. kapittelet. Med tekstlesning, og samtale om hva som ligger i teksten.

Les mer om RIK bibelbruk

 

 

 

Les også

Ålgård Baptistmenighet søker nye medarbeidere

Det er ledig stilling både som pastor og som daglig leder i Norges største baptistmenighet. Søknadsfrist er april.
Les mer

Spennende mulighet

Elim Tistedal Baptistmenighet, som er en livskraftig flergenerasjonsmenighet, trenger ny pastor etter Agnar Sæli.
Les mer

Digitale julegudstjenester

På denne siden samler vi linker til digitale julegudstjenester. Her kan du få del i gudstjenester fra Andøya, Harstad, Oppdal og mange andre menigheter!
Les mer
1 - 3 av 88
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone