Ny pastor i Tromsø og Sommarøy
Ny pastor i Tromsø og Sommarøy
18 desember 2019
Rune Dahl har takket ja til stillingen som pastor i de to menighetene i Nord-Norge.

Av Siri D. Fjeldberg

Rune Dahl har tidligere jobbet innenfor helsevesenet og som selger. Nå er han på vei inn i stillingen som pastor for de to menighetene i Nord-Norge. - Å være selger er noe av det samme, sier han. - Det handler om å skape tro på produktene. Forskjellen er så klart Guds nærvær i det vi gjør. Jeg tenker at jeg har noen ferdigheter som kan komme godt med i denne nye rollen. Det handler om å kunne bygge tillit og relasjoner og jeg liker folk! Likevel er jeg ydmyk for oppgaven og vet det er mye jeg ikke kan. Derfor er det viktig for meg å finne gode folk som kan gi råd og være sparringspartnere.

- For menigheten var det viktig å finne en med mer tid og kapasitet enn det vi har hatt uten lønnet pastor, forteller Leif Vollan. - Rune er god på å skape relasjoner og vi håper han kan få nærere kontakt med de som befinner seg i randsonen til menigheten. I tillegg er han dyktig på sang og musikk og kan styrke menigheten i dette arbeidet.

Rune er kanskje mest kjent for å være en del av sanggruppa Ambassadør som har spilt inn 8 plater og bidratt i ulike sammenhenger.. Han har også vært lovsangleder og skrevet egne sanger som er i bruk både i Norge og andre land. Sangen og forkynnertjenesten har vært med ham hele veien, men på fritida. - Prosessen fram til der jeg er nå har vært god, forteller han. - Det har vært en tiltagende følelse av at det er riktig. For meg er det viktig å kunne bruke de årene jeg har igjen på det som er viktigst.

Rune skal dele stillingen mellom menighetene. - Dette er forskjellige menigheter og det første må være å kartlegge de ulike behovene i hver av menighetene. Vi trenger Guds hjelp til å finne veien for å skape utvikling både framover og oppover.

- Begge menighetene har vært uten pastor en periode, så vi er begge innstilt på å være fleksible i forhold til den praktiske delingen av stillingen og samarbeid forøvrig, fortsetter Leif. - For vår del har vi invitert ham inn som en del av et team av frivillige som vil fortsette med oppgaver vi har gjort tidligere.

Rune begynner tjenesten på nyåret.

 

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Menighet besøker menighet

Pinsehelga dro Harstad baptistmenighet på menighetstur, denne gang var det Andenes baptistmenighet som ble besøkt. Over 40 stk fra Harstad tok turen til Andenes 1. pinsedag i et ikke alt for godt sommervær ble det allikevel en flott tur.
Les mer
1 - 3 av 44
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone