Ny pastor i Tromsø og Sommarøy
Ny pastor i Tromsø og Sommarøy
18 desember 2019
Rune Dahl har takket ja til stillingen som pastor i de to menighetene i Nord-Norge.

Av Siri D. Fjeldberg

Rune Dahl har tidligere jobbet innenfor helsevesenet og som selger. Nå er han på vei inn i stillingen som pastor for de to menighetene i Nord-Norge. - Å være selger er noe av det samme, sier han. - Det handler om å skape tro på produktene. Forskjellen er så klart Guds nærvær i det vi gjør. Jeg tenker at jeg har noen ferdigheter som kan komme godt med i denne nye rollen. Det handler om å kunne bygge tillit og relasjoner og jeg liker folk! Likevel er jeg ydmyk for oppgaven og vet det er mye jeg ikke kan. Derfor er det viktig for meg å finne gode folk som kan gi råd og være sparringspartnere.

- For menigheten var det viktig å finne en med mer tid og kapasitet enn det vi har hatt uten lønnet pastor, forteller Leif Vollan. - Rune er god på å skape relasjoner og vi håper han kan få nærere kontakt med de som befinner seg i randsonen til menigheten. I tillegg er han dyktig på sang og musikk og kan styrke menigheten i dette arbeidet.

Rune er kanskje mest kjent for å være en del av sanggruppa Ambassadør som har spilt inn 8 plater og bidratt i ulike sammenhenger.. Han har også vært lovsangleder og skrevet egne sanger som er i bruk både i Norge og andre land. Sangen og forkynnertjenesten har vært med ham hele veien, men på fritida. - Prosessen fram til der jeg er nå har vært god, forteller han. - Det har vært en tiltagende følelse av at det er riktig. For meg er det viktig å kunne bruke de årene jeg har igjen på det som er viktigst.

Rune skal dele stillingen mellom menighetene. - Dette er forskjellige menigheter og det første må være å kartlegge de ulike behovene i hver av menighetene. Vi trenger Guds hjelp til å finne veien for å skape utvikling både framover og oppover.

- Begge menighetene har vært uten pastor en periode, så vi er begge innstilt på å være fleksible i forhold til den praktiske delingen av stillingen og samarbeid forøvrig, fortsetter Leif. - For vår del har vi invitert ham inn som en del av et team av frivillige som vil fortsette med oppgaver vi har gjort tidligere.

Rune begynner tjenesten på nyåret.

 

Les også

Spennende samarbeid i Honningsvåg

Nordkapp baptistmenighet og “Den Indre Sjømannsmisjonen” har funnet hverandre i samarbeidet for å gjøre hverdagen triveligere for sjøfolk som besøker Honningsvåg i 2020.
Les mer

Siste nytt fra Nord-Norge

Distriktsnytt er ute med ny utgave. Her kan du lese om utbygging av leirstedet Rivermont og annen nytt fravår nordligste landsdel.
Les mer

Ga Gud et løfte

- Nå skal jeg trappe ned! Ordene tilhørte Ernst Selvik, som helt klart må ha problemer med sin personlige brems, for i en alder av 76 år har han ombestemt seg. Engasjementet for Rivermont er på plass.
Les mer
1 - 3 av 28
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone