Gi Jesus videre - i et multietnisk samfunn
Gi Jesus videre - i et multietnisk samfunn
26 november 2019
Biak Tha Sung (Thaku) bidro med multikulturelt perspektiv på konferansen i Kristiansand i helga.

Av Siri D. Fjeldberg

En fullbooket, tverrkirkelig konferanse hvor ulike kirkesamfunn og organisasjoner delte sine perspektiver og ressurser under overskriften Gi Jesus videre - om å dele evangeliet med barn og unge hele uka. Biak Tha Sung (Thaku) som kom rett fra USA og en konferanse om multietniske menigheter, brukte sitt foredrag til å vise samfunnsutviklingen og Bibelens bilde av det multietniske som nødvendig og villet av Gud. Mens det viktigste poenget var at enhet ikke betyr likhet. Det handlet heller ikke om at to kulturer skal leve ved siden av hverandre, men at veien å gå er å skulle lage en tredje, multikulturell kultur. En viktig faktor i dette er fordelingen av beslutningsmyndighet og makt i menighetene. Ut fra samtalen som etterfulgte foredraget kan vi se at det er mange menigheter som slipper migranter til i ulike oppgaver, mens makten forblir i majoritetskulturen. Som Thaku også poengterte i foredraget er det mange kulturelle utfordringer som gjør denne overgangen vanskelig og som man må jobbe videre med.

I tillegg delte Bente Sandtorp sine erfaringer fra Baptistkirken Home og Roald Zeiffert deltok i et panel hvor han snakket om forskningsarbeidet sitt om hvorfor unge mennesker forlater våre menigheter.

Gi Jesus videre er et samarbeid mellom alle medlemsorganisasjonene i Frikirkelig barne- og ungdomsunion og fokuserer spesielt på viktigheten av samarbeidet mellom hjem og kirke, inspirert av orange-bevegelsen i USA. Konferansen viste fram hva som finnes både av kunnskap og materiell fra alle de ulike medlemsorganisasjonene og samarbeidspartnerne, og var både praktisk og nytting for de som deltok. Det vil bli en ny konferanse om to år.

Les også

Recap fra Baptistenes lederdager

Se filmen vi har satt sammen. I februar/mars inviterte vi til fem lederdager spredt rundt i hele landet. 400 personer ble utrustet og inspirert i samlingene der bibelordet stod sentralt.
Les mer

Utvikling av flerkulturelle fellesskap og økt fokus på ressurser til menigheter og lokallag

Ung baptist gjennomførte sitt årsmøte digitalt forrige helg og setter en tydelig retning for arbeidet.
Les mer

Vanskeligst for barn og unge

Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.
Les mer
1 - 3 av 61
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone