På oppdrag i Chin-staten
På oppdrag i Chin-staten
15 mai 2019
Før påske var misjonsleder Lise Kyllingstad på besøk i Burma for å se på ulike muligheter for bistands– og hjelpearbeid inn i Chin-staten.

Av Lise Kyllingstad

I midten av mars dro jeg til Chin-staten sammen med Peter Ngaidam, som er integrasjonspastor i Baptistsamfunnet (t.h), samt Ceu Mang og Aung Lin (t.v.), henholdsvis generalsekretær og styreleder i Norwegian Christian Chin Federation (NCCF).

Folk bor spredt
Oppdraget vårt var å gjøre en undersøkelse om et eventuelt NCCF og DNB engasjement i Kanpetlet, en kommune i den sørligste delen av Chin-staten.

Kanpetlet har ca 16.000 innbyggere. 13.000 bor i 130 landsbyer i kommunen, og 3000 bor i byen, som også har navnet Kanpetlet.

Blant Chin-folket i Chin-staten er det en stor andel kristne. I Kanpetlet-området er det få kristne sammenlignet med resten av staten. De største religionene her er Buddhisme og Animisme.

Behov for internat
En stor del av befolkningen i kommunene bor i avsidesliggende landsbyer, og for at barna derfra skal få skolegang, er det vanlig å sende dem til byen, hvor de fleste blir ivaretatt i buddhistiske kloster.

For kristne familier, som ønsker å gi barna en kristen oppdragelse, er det vanskelig å sende dem til et buddhistisk kloster. Vi hørte flere eksempler om ungdommer som hadde blitt døpt i en Baptistkirke, men som konverterte til Buddhismen etter at de hadde bodd i buddhistiske klostre.

NCCF ønsket at vi skulle se på muligheten for å støtte det lokale baptistsamfunnet, Kanpetlet Township Baptist Assosiation (KTBA) i å drive internat. Dette ville både gi kristne ungdommer en kristen base, samt at det ville være en mulighet for å evangelisere for ikke-kristne ungdommer og familiene deres.

Dyktige ledere
Det var en flott opplevelse å komme til Chin-staten, og vi møtte dyktige ledere i KTBA som var interesserte i å få til et samarbeid rundt dette.

I løpet av sommeren skal det tas stilling til om hvordan et fremtidig NCCF- og DNB engasjement i Chin-staten skal bli, og når tid det eventuelt skal starte opp.

 

 

Les også

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Burmesisk pastor sørger over drepte slektninger

– Krisen i Burma blir verre og større dag for dag, sier Peter Ngaidam som er sterkt berørt av og engasjert i kampen mot hjemlandets militærregime. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
Les mer
1 - 3 av 121
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone